Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2016

  • Ο «Γύρος της Αθήνας», η μακροβιότερη και μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης για μικρούς και μεγάλους, θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 23 Οκτωβρίου για 30η φορά με κύριο στόχο την χαρά της συμμετοχής και την δύναμη της προσφοράς.
  • Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή γραμματέα και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
  • Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς, τονίζει σε συνέντευξή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «έπρεπε να μπει τάξη» στο τηλεοπτικό τοπίο. Επικρίσεις και για το υπουργείο Εξωτερικών.
  • Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από την κακοκαιρία, έστειλε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα και σε Άρτα, Ναύπακτο και Πάτρα.
  • Στα σύνορα της Τουρκίας αναφέρθηκε εκ νέου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας μάλιστα έμμεση αναφορά στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος είπε σε ομιλία του: «Δεν δεχτήκαμε εθελοντικά τα σύνορά μας όπως είναι σήμερα. Οι άνθρωποι που ίδρυσαν το κράτος μας γεννήθηκαν εκτός αυτών των συνόρων».

Κόσμος

  • Με μήνυση απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, χαρακτηρίζοντάς τες «ψεύτρες». Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων παρουσίασε το Σάββατο τα πρώτα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνησή του, εάν ο Τραμπ εκλεγεί στις 8 Νοεμβρίου. Ο ίδιος υποστηρίζει πως το πρόγραμμα αυτό θα οδηγούσε στη δημιουργία 25 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε βάθος δεκαετίας.
  • Έπειτα από το θάνατο πολλών αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κιρκούκ, ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε τον Σάββατο τον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ για «εγκλήματα πολέμου» στο Ιράκ.
  • Η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών, ακόμη και αν αυτό «βαραίνει την καρδιά» των Τούρκων, είπε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη Μοσούλη του Ιράκ, έπειτα από την άρνηση του πρωθυπουργού του Ιράκ για συμμετοχή των τουρκικών δυνάμεων στην επιχείρηση εκδίωξης των τζιχαντιστών από την πόλη.
  • Δύο άτομα πέθαναν και σχεδόν 1.000 άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα στη Μοσούλη, έπειτα από φωτιά που φέρεται να έβαλαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε εργοστάσιο επεξεργασίας θείου στην πόλη.
  • Δέκα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη βορειοδυτική Σιβηρία την Παρασκευή. Τρία μέλη του πληρώματος και 16 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν από τη συντριβή του ρωσικού Mi-8.

Οικονομία

  • Περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Time Warner φέρεται ότι θα δώσει η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T. Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, μία συμφωνία που αναμένεται να δημιουργήσει έναν νέο κολοσσό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης.
  • Επιμένει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην άρνησή του για συζήτηση για διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, είναι η έλλειψη ανταγωνισμού στη χώρα» σημείωσε ο Σόιμπλε.
  • Στο φως έρχεται η διαμάχη στο εσωτερικό του ΔΝΤ με αφορμή την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (IEO) που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο και της οποίας οι συντάκτες άσκησαν αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς του ελληνικού ζητήματος.
  • Η πλήρης ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα αποτελέσει ισχυρό συμβολικό πεδίο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, τόνισε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι απολύτως κρίσιμο για την προσέλκυση επενδυτών.
  • Να «τελειώσει τη δουλειά της» αναφορικά με τη CETA, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση η καναδή υπουργός Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα της είναι έτοιμη να την υπογράψει.

Αθλητισμός

  • Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, έστω και προσωρινά, μετά τη νίκη της στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια με 3-2. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός σε εξέλιξη, αφού οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα τετράλεπτο αλλά με τον Μέσι να ευστοχεί στο πέναλτι που εκτέλεσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι, έφτασαν στη δύσκολη νίκη. Τραυματισμός σοκ για τον Ινιέστα!
  • Η Μίλαν «έσπασε την κατάρα» και κέρδισε τη Γιουβέντους με 1-0 στο Σαν Σίρο, για την 9η αγωνιστική της Serie A. Οι «ροσονέρι» είχαν να κερδίσουν τη «μεγάλη κυρία» από το 2012 και τα κατάφεραν σήμερα μειώνοντας τη διαφορά στους «2». Το απίστευτο γκολ του Λοκατέλι στο 65' ήταν αρκετό και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Μίλαν να πανηγυρίσουν με τα... γνωστά όλε τη νίκη στο ντέρμπι.
  • Οι έντονες αποδοκιμασίες κυριάρχησαν στο ΟΑΚΑ, για το 0-0 της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου. Η... διάθεση των φιλάθλων είχε φανεί από το τέλος του α’ ημιχρόνου, όταν ακούστηκαν έντονα συνθήματα κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και κατά των παιχτών καθώς πήγαιναν στα αποδυτήρια.
  • Πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε η Γκίνγκαμπ στην έδρα της Λιόν για την 10η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Ολιμπίκ αν και προηγήθηκε με 1-0 τελικά έχασε με 3-1. Ο Λακαζέτ στο 57' έκανε το 1-0 με πέναλτι. Στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σαν σίφουνες! Στο 47' ο Σαλιμπίρ ισοφάρισε και στο 52' ο Κόκο έκανε το 2-1., με τον ίδιο παίκτη να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 77΄. Την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή του Championnat έχασε η Τουλούζ, καθώς άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της Ανζέ. Το τελικό 0-0 δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο.
  • Το ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις δεν συνδυάστηκε με νίκη για την ΑΕΚ. Η “ένωση” υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Super League και ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η εικόνα της, όμως, δεν ήταν καλή και με το τελικό 0-0 έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου