Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ενθουσιασμός και κοσμοσυρροή στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2016Του Θεόδωρου Καλμούκου - 

Μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών σχολείων που συμμετείχαν στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Διακρίνονται ο παρουσιαστής του προγράμματος Γιώργος Καυκάς, η γενικής πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Με ενθουσιασμό και κοσμοσυρροή γιόρτασε η Ομογένεια της Βοστώνης την 28η Οκτωβρίου, με εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών Σχολείων, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα, απέδωσαν αφηγήματα και τραγούδησαν για την Ελλάδα.
Τα παιδιά του Γουότερτάουν δεν άφησαν μάτι αδάκρυτο στο πολυπληθές ακροατήριο όταν άρχισαν να τραγουδούν «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Επίσης, ενθουσίασε με την απαγγελία του ποιήματος «Η Σημαία» η μαθήτρια της Εκτης τάξης του σχολείου του Καθεδρικού, Λούνα-Νεφέλη Βαλαγιαννοπούλου.


Η Λούνα-Νεφέλη Βαλαγιαννοπούλου. Φωτογραφία Ε.Κ. ΘεόδωροςΚαλμούκος

Συμμετείχαν τα σχολεία των κοινοτήτων της Αγίας Αικατερίνης του Μπρέιντρι, του Αγίου Νικολάου του Λέξιγκτον καθώς και το Ημερήσιο της Αγίας Τριάδος του Λόουελ.


 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μικρών τάξεων του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας των Ταξιαρχών. Φωτογραφία: «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Ελληνικούς χορούς χόρεψαν τα συγκροτήματα «Παράδοση» της κοινότητας του Ευαγγελισμού του Μπρόκτον, «Παναγία Σουμελά» της Ποντιακής Εστίας, της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ, της Μητρόπολης Βοστώνης και «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου».


Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό τη διέυθυνση του Δρ. Ιωάννη Πάππα. Φωτογραφία: «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ανέφερε πως «σήμερα υπάρχει μία δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα που έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Οι εχθροί παραμονεύουν είτε στα χρηματιστήρια, είτε στα σύνορα, κι εμείς εδώ πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».
Η γενική πρόξενος κ. Ιφιγένεια Καναρά στον χαιρετισμό της ανάμεσα στα άλλα είπε, πως «το ‘ΟΧΙ’ ήταν μήνυμα συμμετοχής, αγωνιστικότητας και πίστης, για να μας θυμίζει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι».


Ο κ. Πέτρος Βαμβακάς. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Κολεγίου «Emmanuel» κ. Πέτρος Βαμβακάς, με θέμα «Το Επος του ‘40 και το Ιστορικό Νόημα για τον Ελληνισμό στο Σταυροδρόμι του 2016».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «το 2016 διανύουμε μια εκτεταμένη περίοδο κρίσης που αρχικά έμοιαζε σαν μια οικονομική καμπή αλλά έχει εξελιχθεί σε μια πολιτισμική σύγκρουση, με εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες, διαλυμένα κράτη και κοινωνίες φοβισμένες και σε απόγνωση…
Σήμερα ο Ελληνισμός και όλοι οι λάτρεις της ελευθερίας και της δημοκρατίας γιορτάζουμε και θυμόμαστε την επέτειο του ΟΧΙ. Πίσω από τα ζήτω και τους πανηγυρισμούς αυτής της εορταστικής ημέρας πρέπει σήμερα να συλλογιστούμε τα μαθήματα που αποκομίζουμε σαν λαός, διότι μην νομίσετε ότι και σήμερα δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το ίδιο ΟΧΙ για να προστατέψουμε τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά».


Ομογενείς της Βοστώνης είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος στην κατακλείδα είπε ότι «τα παιδιά είναι η ελπίδα του μέλλοντος για τον Ελληνισμό της Αμερικής». Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν ηγέτες σήμερα στον κόσμο, ούτε εδώ, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά. Συμφωνώ με τον κ. Βαμβακά πως δεν άνοιξαν όλοι την αγκαλιά τους για να δεχθούν τους πρόσφυγες. Ντροπή τους».
Το πρόγραμμα παρουσίασε με επιτυχία ο κ. Γεώργιος Καυκάς
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου