Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η καθαίρεση Παππά, Μπαράκ ο αργοπορημένος, ο Αλέξης ομολογεί


Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη σειρά:  Αδέλφια μου Ελληνες
Σε καθαίρεση του Παππά, σε καντηλανάφτη, προέβη Αδέλφια μου Ελληνες, το Συμβούλιο Επικρατείας τρίβοντας το νόμο και τα τέσσερα κανάλια του στη μούρη του που λένε. Και κλάμα ο Αλέξης! Κι η Ολγα η σκληρή ξεσπάθωσε κατά δικαστών με θράσος απύθμενο και υπεροψία Ευδοξίας.
Καλώς τον Μπαράκ τον αρχηγό της Αμερικής και όλου του κόσμου, έστω αργοπορημένος κατά οκτώ χρόνια, Αδέλφια μου Ελληνες, άκουσε πως υπάρχει και η Ελλάς που στο κατάντημά της γελά ο βλοσυρός Σόιμπλε και η Χιτλερίδα, κι αποφάσισε να επισκεφθεί την γεννήτρα της δημοκρατίας που δεινοπαθεί σήμερα από τις ζαβολιές της σαραντάχρονης κομματοκρατίας που την κυβέρνησε και το αναρχομηδενικό ασκέρι που την κυβερνά σήμερα.
Είναι λίγο αργά διότι ο πολυχρονεμένος άρχοντας Μπαράκ την 15η του επομένου μηνός θα είναι πλήρως παροπλισμένος αφού η κάλπη της 8ης του Νοέμβρη θα αναδείξει έτερον ή ετέρα στην Προεδρία. Βάζω και τις δύο εκδοχές, αν και πολλοί έχουν σίγουρη την Χίλαρι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τα άδηλα και τα κρύφια των καρδιών των ανθρώπων και τι θα βγάλει η κάλπη. Υπομονή λοιπόν αφού κοντός ψαλμός. Αμήν!
Αν ο Μπαράκ μετά της Μισέλ ή άνευ αυτής, επισκεπτόταν την τάλαινα Ελλάδα πριν τέσσερα ή έστω πριν δύο χρόνια, η επίσκεψή του θα είχε νόημα, ουσία και πιθανόν κάποια μετρητή αποτελεσματικότητα. Τώρα θα επαναλάβει τα ίδια για τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη της οικονομίας, τη στρατηγική σταθερότητα στην περιοχή, μπορεί να φάει και κάποιο σάντουιτς με τους πρόσφυγες και η θεατρική παράσταση θα τελειώσει εκεί.
Το δε ασκέρι των Συριζαίων, το οποίο μέχρι πριν μερικά χρόνια ωρυόταν εναντίον της Αμέρικα και των «φονιάδων» Αμερικανών θα ποιήσει την νήσσα, δηλαδή θα κάνει την πάπια, θα βάλει το προσωπείο του Ευρωπαίου και θα προβεί στην νενομισμένη χειραψία και υπόκλιση στον αρχηγό Μπαράκ. Πώς αλλάζουν αλήθεια οι καιροί!
Τέλος πάντων, καλά κάνει και πηγαίνει έστω και καθυστερημένος, να δει και να χαρεί τα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού, τον ήλιο και τη θάλασσα, την παραδεισένια φυσική ομορφιά της πατρίδας των πατρίδων όλου του κόσμου.
Ο Αλέξης έκανε πέτρα την καρδιά και συνεντευξιαζόμενος το ομολόγησε πως «αν η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές, θα είναι μια χώρα στο γύψο». Αμάν!
Ο δε βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης ο Συριζαίος, συνεντευξιαζόμενος στο «Ράδιο Κρήτη» έριξε τρομερή μπαλωθιά σαν είπε, πως «αν δεν βρεθεί λύση εντός του 2016 για το χρέος και οι δανειστές επιμείνουν στη σκληρή γραμμή, τότε είναι ορατό το σενάριο του Grexit και εκλογές». Αρχισε θαρρώ το κουβάρι να ξετυλίγεται, Αδέλφια μου Ελληνες, από μέσα κι όπως συμβαίνει συνήθως έτσι γίνεται η πτώση ή η κατάρρευση αν προτιμάτε.
Μέσα σ’ όλα να κι ο Φίλης, τον θυμάστε φαντάζομαι, είπε ότι «δεν επιθυμώ καμία άλλη θέση στο κόμμα, θέλω να παραμείνω στο υπουργείο όπου έχει δρομολογήσει ‘ένα σημαντικό έργο’ που αναγνωρίζεται, όπως λέει, από την κοινή γνώμη. ‘Διαμορφώσαμε την προοπτική της δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης’, σημειώνει, και προαναγγέλλει την εκπόνηση τριετούς σχεδίου όπου προβλέπεται ένα εισαγωγικό σύστημα, λιγότερο ψυχοφθόρο και κοστοβόρο για τους μαθητές των Λυκείων».
Είναι πράγματι να απορεί κάποιος πώς ανέχεται ο ακαδημαϊκός κόσμος της Ελλάδος, η διανόηση, η Ακαδημία Αθηνών αυτό το χάλι να ηγείται του υπουργείου Παιδείας κάποιος μη κάτοχος πανεπιστημιακού διπλώματος. Και μη χειρότερα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου