Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, 2016

  • Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά την Πέμπτη, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστα άτομα, στην οδό Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ.
  • Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, εισήλθαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
  • Πώς είναι δυνατόν, στην περίπτωση της Ελλάδας, όλες οι αποφάσεις για την εφαρμογή των μνημονίων και των αντίστοιχων δρακόντειων κυρώσεων να λαμβάνονται στις συνεδριάσεις των Eurogroup, αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
  • Το πολύπλευρο κοινωνικό-ανθρωπιστικό έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τίμησε στο δημαρχείο του Αγίου Ευστρατίου η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, απονέμοντας στο γενικό διευθυντή του Οργανισμού Κωνσταντίνο Δήμτσα, ειδική τιμητική διάκριση.
  • Με τις καταθέσεις αστυνομικών και αυτοπτών μαρτύρων του εμπρησμού της Marfin και του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, τον Μάιο του 2010, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κατά του πρώτου μνημονίου, συνεχίσθηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των δύο κατηγορουμένων.

Κόσμος

  • Οι βομβαρδισμοί σε σχολείο στη βορειοδυτική Συρία, οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 22 παιδιών σύμφωνα με τη UNICEF, δεν μπορεί παρά να έγιναν είτε από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ή από αυτή της Συρίας, δηλώνουν Γαλλία και ΗΠΑ. Άμεση και αμερόληπτη έρευνα ζητά την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, τονίζοντας ότι εάν η επίθεση ήταν εσκεμμένη πρόκειται για έγκλημα πολέμου. Αρνείται η Μόσχα ότι είχε εμπλοκή.
  • Η γη εξακολουθεί να σείεται ανάμεσα στο Μάρκε την Ούμπρια στην κεντρική Ιταλία με τις μετασεισμικές δονήσεις -η τελευταία ισχυρότερη μεγέθους 4,4 βαθμών- να έχουν ξεπεράσει τις 250 επιτείνοντας τον φόβο των κατοίκων μετά το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου την Τετάρτη. Ιστορικά κτίρια έχουν καταστραφεί, σπίτια έχουν καταρρεύσει ή κρίνονται ακατάλληλα. Περισσότεροι από 4.000 είναι οι άστεγοι και καταβάλλεται προσπάθεια να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία. Εικόνες και βίντεο...
  • Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε 45 χειριστές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και επρόκειτο να θέσει υπό κράτηση δεκάδες ακόμη εντός της ημέρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, καθώς συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
  • Η Ρωσία δείχνει αυτοσυγκράτηση στη Συρία, αλλά μπορεί να χάσει την υπομονή της και να απαντήσει, προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς περαιτέρω σχόλια αφού κατηγόρησε όμως πρώτα τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό για παραβίαση συμφωνίας εκεχειρίας χτυπώντας τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο. Δήλωσε παράλληλα αποφασισμένος να «εκκαθαρίσει» τη «φωλιά τρομοκρατών» στο Χαλέπι παρά την παρουσία αμάχων στην πόλη, ενώ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να εμπλακεί στρατιωτικά στο Ιράκ ή την Λιβύη.
  • «Υστερία» διαγιγνώσκει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω από τις κατηγορίες για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και «εύνοια» προς τον Τραμπ. «Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν είναι Μπανανία» λέει απορρίπτοντας τα περί απόπειρας του Κρεμλίνου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Προχωρώντας πάντως σε «ψυχογράφημα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο Πούτιν λέει ότι ο βαλλόμενος από παντού υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει εξεζητημένη συμπεριφορά, αλλά με λόγο: «Επέλεξε μία μέθοδο για να αγγίξει τις καρδιές των ψηφοφόρων»...

Οικονομία

  • Στην υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά του 97,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρίας του Ηilton Athens, προχώρησε την Παρασκευή η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.
  • H Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μία δεκαετία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μείζονος σημασίας τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Ανάπτυξης με προτάσεις για την εξωδικαστική ρύθμιση ιδιωτικού χρέους. Τονίζει τη σημασία θεσμοθέτησης αποτελεσματικού μηχανισμού που θα καλύπτει όλο το φάσμα των χρεών που έχουν συσσωρεύσει οι επιχειρήσεις και ζητά ευέλικτο μοντέλο που θα οδηγήσει σε μόνιμες και βιώσιμες λύσεις.
  • Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να λάβει απόφαση για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα εντός Δεκεμβρίου, ο Τζ.Ράις, συνδέοντάς την με την Έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μάλιστα ανέφερε ότι τα στελέχη του στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης, διεξάγουν και διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του. Δεν παρέλειψε βέβαια να επαναλάβει τους αυστηρούς όρους για πλεονάσματα και χρέος που θέτει το Ταμείο, αλλά και ότι το Ασφαλιστικό παραμένει μη βιώσιμο.
  • Βήματα προόδου σημειώθηκαν στη συνάντηση Σταθάκη-Τσακαλώτου με το κουαρτέτο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όπως είπε ο Γ.Σταθάκης η συμφωνία επί της αρχής παραμένει, ωστόσο ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς το ποιες εταιρείες θα εντάσσονται. Μίλησε μάλιστα για διαχωρισμό σε τρεις κατηγορίες βάσει τζίρου, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ποιοι φόροι και πώς θα κουρεύονται. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο και εντός 10-12 ημερών θα υπάρξει ανταλλαγή email.

Αθλητισμός

  • Η Ουντινέζε βρέθηκε πίσω από νωρίς στο σκορ, αλλά με τον Καρνέζη βασικό και αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη στο Παλέρμο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, στο τελευταίο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη με 3-1.
  • Δεν μπορεί να «σηκώσει» κεφάλι ο Παναθηναϊκός, αφού στην ευρωπαϊκή κακή ως τώρα πορεία και στα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα προστέθηκε απόψε και το Κύπελλο Ελλάδας. Οι «πράσινοι», με πρόβλημα στο γκολ για άλλον ένα αγώνα, έμειναν στο 0-0 απέναντι στον Ηρακλή στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (3ο γκρουπ).
  • Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες απέναντι στον Ηρακλή αλλά τελικά δεν κατάφερε να σκοράρει, μένοντας στο μηδέν στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Ηρακλής 0-0), στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική της β' φάσης ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Πολύ δύσκολη νίκη πέτυχε ο Αστέρας στην Τρίπολη με τη Βέροια να... λυγίζει στο 95' (Αστέρας - Βέροια 1-0). Τα Τρίκαλα έκαναν... πάρτι μέσα στην Ελευσίνα (Πανελευσινιακός - Τρίκαλα 0-5), ενώ η Σπάρτη φώναξε... this is Sparta στην αντίπαλό της από τα Χανιά (Σπάρτη - Χανιά 4-0). Ωστόσο, στις Σέρρες, επικράτησε ο «νόμος» μιας άλλης ομάδας από την Κρήτη, του Κισσαμικού (Πανσερραϊκός - Κισσαμικός 0-2). Η Λαμία έκαμψε την αντίσταση της Αναγέννησης Καρδίτσας (Λαμία - Αναγέννηση 1-0), ενώ έχασε και πέναλτι.
  • Στη διάθεση του προπονητή του είναι για τον αγώνα ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Τζαβέλλας, που σήμερα ακολούθησε το πλήρες πρόγραμμα της προπόνησης, με τον Σέρβο προπονητή να έχει μια ακόμα και μάλιστα σημαντική επιλογή στην διάθεση του για τον καταρτισμό της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου