Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας προαναγγέλει το ΣΑ του ΟΗΕ

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2016

Κάτι τέποιες κυρώσεις επέβαλαν και στη Τουρκία η οποία σήμερα είναι μεγάλη δύναμη ή τουλάχιστον νομίζει ότι είναι, με την ανοχή των ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας προαναγγέλει το ΣΑ του ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα τη νέα πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και θα προετοιμάσει την επιβολή «επιπρόσθετων μέτρων» σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

 Στην ανακοίνωση που εγκρίθηκε ομόφωνα, οι 15 χώρες-μέλη του ΣΑ -μεταξύ των οποίων και η Κίνα που θεωρείται στενός σύμμαχος της Βορείου Κορέας- τονίζουν ότι αποφάσισαν «να αρχίσουν να εργάζονται αμέσως για τα μέτρα αυτά», τα οποία θα περιληφθούν σε ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου.

Ο πρεσβευτής της Ουρουγουάης Έλμπιο Ροσέλι, που προεδρεύει του Συμβουλίου αυτόν τον μήνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη του ΣΑ «υπενθύμισαν ότι είχαν ήδη εκφράσει την αποφασιστικότητά τους να λάβουν περαιτέρω μέτρα στην περίπτωση μιας νέας δοκιμής» εκ μέρους της Βορείου Κορέας.

«Με βάση αυτή τη δέσμευση και τη σοβαρότητα της παραβίασης, τα μέλη του ΣΑ θα αρχίσουν να εργάζονται άμεσα» για την υιοθέτηση ενός νέου ψηφίσματος, συνέχισε, σημειώνοντας ότι η πυρηνική δοκιμή συνιστά «μια σαφή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Η πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα ήταν μια "έντονα προκλητική ενέργεια" που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, τόνισε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, καταδικάζοντας την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ τα τελευταία χρόνια.

«Αυτή η έντονα προκλητική ενέργεια συνιστά μια σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και παραβιάζει κατάφωρα πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Δεν δεχόμαστε και δεν πρόκειται να δεχτούμε τη Βόρεια Κορέα ως κράτος εξοπλισμένο με πυρηνικά και ενέργειες σαν αυτήν την τελευταία δοκιμή το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου