Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2016

  • Σε δύο πόλους ταξικής αντιπαράθεσης, από τη μια της νεοφιλελεύθερης ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναδείχθηκε, όπως είπε, από τα πλούσια προάστια της Αθήνας και εκπροσωπεί τους λίγους που θέλουν να κυριαρχήσουν εις βάρος των φτωχών, και από την άλλη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται στους πολλούς και αγωνίζεται για τα λαϊκά στρώματα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.
  • Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το Ποτάμι, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται» τόνισε το Ποτάμι, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για έναν χρόνο καταστροφικής πολιτικής και επανέφερε το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων. «Το Ποτάμι είναι προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη» ήταν η απάντηση σε αναφορά του πρωθυπουργού περί μεταρρυθμιστικών εξαπτέρυγων της ΝΔ.
  • «Σε πανικό ο Αλέξης Τσίπρας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την κυριακάτικη ομιλία του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάνει λόγο για προπαγάνδα, ψέματα, ανυποληψία και ακραία πόλωση.
  • Κύριε πρωθυπουργέ , η αριστερά είναι αλλού: στις δυνάμεις που συνεχίζουν να παλεύουν για την ανατροπή» δήλωσε την Κυριακή ο Αλέκος Καλύβης, εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Κλείσιμο δρόμων από το μεσημέρι προγραμματίζουν και για τη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία. Δίωροι αποκλεισμοί προγραμματίζονται από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι και ωριαίους ή και μεγαλύτερης διάρκειας σε ορισμένα μπλόκα από τις 19.00 μμ το απόγευμα.

Κόσμος

  • Η Γερμανία ακολουθεί την Δανία και την Ελβετία στην αμφιλεγόμενη πρακτική της κατάσχεσης τιμαλφών και μετρητών από πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα για την χρηματοδότηση της παραμονής τους με ίδια μέσα πριν λάβουν κρατική πρόνοια. Σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιόακιμ Χέρμαν ο,τιδήποτε έχει αξία μεγαλύτερη από 750 ευρώ μπορεί να κατάσχεται νόμιμα από το κράτος.
  • Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Πορτογαλία, σύμφωνα όμως με τα exit poll δεν είναι βέβαιο ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
  • Τη σφαγή αμάχων από τον τουρκικό στρατό στις επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία καταδίκασε με σφοδρότητα ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς από το βήμα του συνεδρίου του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), στην ηγεσία του οποίου επανεξελέγη ομόφωνα την Κυριακή μαζί με τον Φιγκέν Γιουκσεκντάγ.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη ήρθη και το δύσκολο έργου του καθαρισμού αρχίζει μετά την επέλαση της δεύτερης μεγαλύτερης χιονοθύελλας στην ιστορία που κάλυψε κομμάτια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ έως και με 107 εκατοστά χιόνι. Η θύελλα, που βαφτίστηκε Snowmageddon και Snowzilla στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξασθενεί και κατευθύνεται στον Ατλαντικό Ωκεανό έχοντας κοστίσει 18 ζωές στις ΗΠΑ.
  • Τούρκοι στρατιώτες συνέλαβαν 23 ύποπτους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και 21 παιδιά που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο τουρκικός στρατός.

Οικονομία

  • Στην Αθήνα θα βρεθούν εκτάκτως αυτή την εβδομάδα οι επικεφαλής τριών εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών funds παγκοσμίως, οι Πρεμ Γουάτσα, Γουίλμπορν Ρος και Τζον Πόλσον.
  • Περισσότερα από 18 δισ. ευρώ θα είναι η αξία των ελληνικών εξαγωγών στη διάρκεια του 2015, χωρίς να συνυπολογιστούν τα πετρελαιοειδή. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η περυσινή χρονιά ήταν από τις δυσκολότερες των τελευταίων δεκαετιών.
  • «Πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δηλώνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ερωτηθείς από τους κινδύνους που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία στην περίπτωση που η πρώτη αξιολόγηση καθυστερήσει.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3yEHbyxtF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου