Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τραγικό τέλος για τον Νίκο Τσουκαλά, ο οποίος κάηκε μέσα στο σπίτι του

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2016

Με τραγικό τρόπο έμελλε να κοπεί το νήμα της ζωής του 83χρονου Νίκου Τσουκαλά από την Ξυλοκέρα του δήμου Πύργου χθες το πρωί, από πυρκαγιά μέσα στο σπίτι του, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και τους συγχωριανούς του, οι οποίοι έχασαν έναν αξιοσέβαστο και αγαπητό οικογενειάρχη.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 8 το πρωί, όταν η 74χρονη σύζυγός του, Μαργαρίτα Τσουκαλά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς» είχε βγει στη βεράντα του διώροφου σπιτιού, το οποίο βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του χωριού, για να απλώσει ρούχα,. Ξαφνικά αντιλήφθηκε τη δυσάρεστη οσμή πυρκαγιάς από το εσωτερικό του σπιτιού και γύρισε να δει τι συμβαίνει. Η πόρτα ήταν κλειστή, αλλά οι φλόγες έγιναν αντιληπτές καθώς «σκέπασαν» πολύ γρήγορα τα ξύλινα πατώματα του σπιτιού και τη σκεπή και πυκνός καπνός αναδυόταν από το σπίτι. Η 74χρονη πανικοβλήθηκε και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια ζητώντας να βγάλουν έξω τον άνδρα της, ο οποίος βρισκόταν στο δωμάτιό του.
«Νίκο, Νίκο… βγάλτε έξω τον άντρα μου», φώναζε η άτυχη γυναίκα… Δύο γείτονες που περνούσαν από κάτω, αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και έτρεξαν να βοηθήσουν φέρνοντας τον πυροσβεστήρα από το καφενείο του χωριού. Δυστυχώς, όμως, ήδη παιζόταν η πρώτη πράξη της τραγωδίας…
«Έχασα τον άνθρωπό μου…»
Οι δύο άνδρες έσπασαν την πόρτα και τα τζάμια στα παράθυρα για να σβήσουν την πυρκαγιά, όμως, όπως δήλωσαν στην εφ.«Πατρίς», το σπίτι είχε λαμπαδιάσει και ο πυροσβεστήρας ήταν ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει τις ισχυρές φλόγες. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου με 20 άνδρες, με επικεφαλής τον διοικητή Κώστα Κυριακόπουλο, και ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Λίγη ώρα μετά η φωτιά είχε σβήσει, όμως για τον 83χρονο Νίκο Τσουκαλά ήταν δυστυχώς αργά, καθώς βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο σπίτι…
Στο σημείο βρέθηκαν αρκετοί συγχωριανοί για να δουν τι συμβαίνει, ενώ τραγική φιγούρα ήταν ο γιος του, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό του πατέρα του, συνόδευσε τη σορό του κατά τη μεταφορά και την έξοδο από το σπίτι, με τους συμπατριώτες του να του συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές που βίωνε. «Αφήστε με να τον δω, έχασα τον άνθρωπό μου» μονολογούσε την ώρα που κατέβαζε τη σορό από τη σκάλα…
Τα αδιευκρίνιστα προς το παρόν αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε όλο το σπίτι, με συνέπεια να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον άτυχο και αδικοχαμένο Νίκο Τσουκαλά. Ήδη παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ολοσχερής καταστροφή
Το εσωτερικό και η σκεπή της διώροφης κατοικίας καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και πολιτών του χωριού αποτράπηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς και σε παράπλευρες οικίες. Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθυντή Γ. Κωστόπουλο, ενώ η 74χρονη σύζυγος του αποθανόντος διακομίστηκε σοκαρισμένη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου.
Σεβαστικός και οικογενειάρχης
Το δυσάρεστο μαντάτο διαδόθηκε πολύ γρήγορα στην Ξυλοκέρα, σκορπίζοντας τη θλίψη. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον 82χρονο Νίκο Τσουκαλά. «Εξαιρετικός άνθρωπος, νοικοκύρης και οικογενειάρχης» τόνισαν στην εφ.«Πατρίς». Ο 82χρονος Νίκος Τσουκαλάς είχε εργαστεί νεότερος επί αρκετά χρόνια στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας και όταν συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Πατέρας τριών παιδιών, είχε βιώσει ανείπωτο πόνο πριν από πολλά χρόνια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε χάσει το ένα από τα τρία παιδιά του σε τροχαίο. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 15:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Ξυλοκέρας.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου