Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΤΩΝ ΗΠΑ: «Ο Πούτιν είναι διεφθαρμένος»

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016

«Διεφθαρμένο» χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών –η πρώτη φορά που ακούγεται μια τόσο βαριά καταγγελία εναντίον του Ρώσου Πρόεδρου από την πλευρά των ΗΠΑ.

«Ο Πούτιν είναι διεφθαρμένος»
Η δήλωση αυτή, που πιθανώς να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών, έγινε στο βρετανικό δίκτυο BBC κατά τη διάρκεια έρευνας για τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Ο υπεύθυνος για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά συμβούλων του Πούτιν, Άνταμ Στσούμπιν, τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνωρίζει εδώ και «πολλά, πολλά χρόνια» ότι ο κ. Πούτιν είναι διεφθαρμένος. 
«Τον έχουμε δει να  πλουτίζει τους φίλους του, τους στενούς συνεργάτες του και να αφήνει στο περιθώριο αυτούς που δεν θεωρεί φίλους, χρησιμοποιώντας περιουσιακά στοιχεία του κράτους. Είτε πρόκειται για τον ενεργειακό πλούτο της Ρωσίας, είτε για συμβόλαια με άλλα κράτη, κατευθύνει αυτούς που θεωρεί ότι θα τον υπηρετήσουν και αποκλείει αυτούς που δεν το κάνουν. Για μένα, αυτό είναι εικόνα διαφθοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχους, ο οποίος παρόλα αυτά αρνήθηκε να σχολιάσει παλαιότερη μυστική έκθεση της CIA που ανέφερε ότι η προσωπική περιουσία του Ρώσου προέδρου αγγίζει τα 40 δισ. ευρώ.  
Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε κατηγορηματικά να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, τονίζοντας ότι πρόκειται για «επιστημονική φαντασία». 
Πρώην συνεργάτες του κ. Πούτιν μοιράστηκαν… πρόθυμα πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου Προέδρου με το BBC. Μάλιστα, πρώην επικεφαλής της κρατικής ναυτιλιακής εταιρίας Sovcomflot δήλωσε ότι επέβλεψε τη μεταφορά ενός γιοτ αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων στον κ. Πούτιν. Εξήγησε δε, ότι το δώρο αυτό υπήρξε δώρο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στον Ρώσο πρόεδρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου