Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2016

  • Συνάντηση με τον Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, πρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είχε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στα πλαίσια της επίσκεψης του κούρδου πολιτικού στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εξέφρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης τη διαφωνία της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Γιαλόν, οι οποίοι ανέφεραν πως η Τουρκία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.
  • Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ. Επίσης αυξάνεται ο χρόνος ισχύος των εισιτηρίων από τα 70 στα 90 λεπτά. Αυξήσεις και στις τιμές ορισμένων καρτών απεριορίστων διαδρομών.
  • Απεργούν την Πέμπτη οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ανταποκρινόμενοι στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
  • Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν για την Πέμπτη οι αγρότες από όλα τα μπλόκα εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστολου. Περίπου 80 αγροτικά μηχανήματα είναι παραταγμένα στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, κοντά στην Αττική Οδό, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Κόσμος

  • Τη δυσαρέσκειά του για το «ντουέτο» Γερμανίας-Γαλλίας που αφήνει στο περιθώριο την Ιταλία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μείνουν μόνο ερείπια από τον πολιτισμό της Ευρώπης, σαν και εκείνα των Μάγια.
  • Αμφιλεγόμενη υπόθεση με έφηβη γερμανορωσίδα, η οποία, σύμφωνα με όσα λένε η ίδια και η οικογένειά της, βιάστηκε από μετανάστες στην Γερμανία, πήρε διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου, καθώς το Βερολίνο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι αποπειράται να «εκμεταλλευθεί» την υπόθεση, έπειτα από τις σφοδρές ρωσικές επικρίσεις.
  • Η Βόρειος Κορέα φαίνεται να προετοιμάζει την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ακόμα και σε μια εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιαπωνίας Kyodo, επικαλούμενο ιάπωνα αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
  • Η ιταλική Γερουσία καταψήφισε το βράδυ της Τετάρτης τις δυο προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ρέντσι, που είχαν καταθέσει το κίνημα Πέντε Αστέρων και η κεντροδεξιά με την Λέγκα του Βορρά.
  • Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις βομβιστριών-καμικάζι σε μια αγορά και σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη Τσιμπόκ της βόρειας Νιγηρίας -όπου η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει 276 μαθήτριες πριν από σχεδόν δύο χρόνια- δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Οικονομία

  • Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, εξέφρασε όμως ανησυχία για την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές, τις εξελίξεις στις οποίες θα παρακολουθεί στενά.
  • «Η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την τακτική» επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
  • Η Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και συνεχώς τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την οποία ενημερώθηκε εκτενώς από τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου