Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2016

  • Σύσκεψη με αντικείμενο το προσφυγικό είχε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.
  • Μέσα από την ανάλυση των καταθέσεων που έδωσαν ο πατριός, η μητέρα και ο ετεροθαλής αδελφός του άτυχου Κωστή Πολύζου, καθώς επίσης ο στενός του φίλος, όπως και γείτονες και συγγενείς κατάφεραν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τις αντιφάσεις των κατηγορουμένων και στην συνέχεια οι δικαστικές αρχές να προχωρήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2011.
  • Νέα σύσκεψη την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, ενώ μέχρι τότε δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ο οποίος το πρωί δήλωσε ανοικτός σε διάλογο με τους αγρότες. Ανοιξε ο δρόμος στα Τέμπη. Μεγαλώνει το μπλόκο της Νίκαιας, με τον αριθμό των τρακτέρ να ξεπερνά πλέον τις 2.500. Σε σύσκεψη καλούν για το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες της Θεσσαλίας. Ανοιγοκλείνουν κατά διαστήματα τελωνεία, εθνικές οδοί και κεντρικές οδικές αρτηρίες.
  • Οι διμερείς σχέσεις, η προσφυγική κρίση, αλλά και το Κυπριακό, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά το δείπνο εργασίας που παρέθεσε την Παρασκευή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Γερμανός ομόλογός του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο κ. Κοτζιάς απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, πρότεινε να αναλάβει η Frontex την επανεισδοχή όσων μεταναστών δεν δικαιούνται άσυλο στην Τουρκία, μετά την ταυτοποίησή τους στην Ελλάδα και καταδίκασε τις εισηγήσεις για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν.
  • Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας γύρω στα 60 σε διαμέρισμα στο Αιγάλεω, όπου είχε ξεσπάσει μικρής έκτασης φωτιά.

Κόσμος

  • Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για τη σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ίσως είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες χιονοθύελλες στην ιστορία της πόλης. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Αρχές καλούν τους Νεοϋορκέζους να μην κυκλοφορούν στους δρόμους. Δείτε το φωτορεπορτάζ με εικόνες από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.
  • Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς, γνωστός για τις προκλητικές θέσεις του, μοίρασε ψεύτικα σπρέι δακρυγόνου σε γυναίκες, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να μάθουν να αμύνονται απέναντι στις επιθέσεις των μουσουλμάνων.
  • Περίπου 50 πρόσφυγες κατέλαβαν φεριμπότ στο λιμάνι του Καλαί μετά τη λήξη μιας ειρηνικής διαδήλωσης 2.000 ανθρώπων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της «Ζούγκλας», με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να περάσουν απέναντι στη Βρετανία.
  • Τουλάχιστον έντεκα θάνατοι αποδίδονται στην φονική κακοκαιρία που πλήττει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Οι κυβερνήτες 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Β.Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Ν.Τζέρσεϊ, Δ.Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι), καθώς και ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον, αλλά και της Νέας Υόρκης κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από κάποιο αεροσκάφος εντοπίστηκαν στα ανοιχτά των ακτών της νότιας Ταϊλάνδης, ανέφερε το Σάββατο τοπικός αξιωματούχος, πυροδοτώντας εικασίες ότι ίσως να ανήκαν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δύο χρόνια.

Οικονομία

  • «Από οικονομικής πλευράς, η Ευρώπη είναι χωρίς καμιά αμφιβολία σε καλύτερη κατάσταση από το 2015» δήλωσε από το Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, σημειώνοντας όμως τις δύο νέες πηγές ανησυχίας: Η μία είναι η προσφυγική κρίση και η άλλη ο κίνδυνος του Brexit.
  • Την Τετάρτη 27/01/2016 θα πιστωθεί η κάρτα σίτισης των δικαιούχων του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, αντί της Δευτέρας που ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αυτό οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους.
  • Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται έως την 1η Φεβρουαρίου το σχέδιο νόμου «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ενσωμάτωση οδηγίας 2014/49/ΕΕ) και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο εισάγει νέες ρυθμίσεις ως προς το επίπεδο, τους όρους και τις προϋποθέσεις κάλυψης των καταθέσεων (100.000 ευρώ), ενώ μειώνει στις 7 ημέρες την προθεσμία καταβολής της αποζημίωσης. Επίσης διευκρινίζει ποιες καταθέσεις εξαιρούνται της προστασίας, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις το όριο προστασίας αυξάνεται στις 300.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου