Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«Οχι» Μητσοτάκη επί της παρούσης σε οικουμενική κυβέρνηση

Σάββατο 30 Ιανουαρίου, 2016

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο η ΝΔ να κινηθεί προς το κέντρο και να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα.Πηγή: (ΑΠΕ)
«Οχι» Μητσοτάκη επί της παρούσης σε οικουμενική κυβέρνηση
Την εκτίμηση πως η πολιτική κατάσταση στην χώρα θα καθοριστεί από τις εξελίξεις στην οικονομία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε κατά της προοπτικής δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως υπάρχουν θέματα των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων να τραβήξει περισσότερο από όσο περιμέναμε.
Τόνισε επίσης πως στόχος του είναι να απομακρυνθεί η χώρα από τον λαϊκισμό και δήλωσε πως η ΝΔ θα στηρίξει κάθε σωστή κίνηση της κυβέρνησης αλλά θα είναι και σκληρή εκεί που διαφωνεί. Οπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις όμως σε ζητήματα όπως το θέμα της μετανάστευσης επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση υποτίμησε το θέμα αυτό τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής της και πλέον έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις τις οποίες και πρέπει να υλοποιήσει.

«Η χώρα δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση»
«Εχουμε θέματα αξιοπιστίας αυτήν την στιγμή και για αυτό υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση» δήλωσε και εξέφρασε την εκτίμηση πως η χώρα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Φρόντισε όμως να στείλει μηνύματα για το προσφυγικό τόσο προς τους εταίρους όσο και προς την Τουρκία, καλώντας την να παίξει τον δικό της ρόλο. Οπως ανέφερε, τον Φεβρουάριο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα προτείνει τις δικές του προτάσεις για το θέμα, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κουνάει το δάχτυλο στην χώρα μας για να λύσει μόνη της αυτό το πρόβλημα.
Οσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει αυτές τις προσπάθειες και πως στηρίζει επί της αρχής αυτές τις πολιτικές, όμως προς το παρόν η κυβέρνηση «σέρνεται». Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, είπε πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης καθώς είναι μια πρόταση που επιβαρύνει την οικονομία και που διαχωρίζει τις γενιές.
«Οι γενιές του μέλλοντος θα πρέπει τώρα να ταλαιπωρηθούν» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν νοιάζεται για τον ιδιωτικό τομέα παρά μόνο για το δημόσιο, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και για το θέμα των ανεξάρτητων αρχών, τονίζοντας πως φέρνει τροπολογίες για να αλλάξει τη σύνθεση της επιτροπής ανταγωνισμού, κάτι που ο ίδιος δεν θα ανεχτεί.

«Επιστρέφουμε στο παρελθόν»
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως το άρθρο 16 του Συντάγματος για τα πανεπιστήμια θα πρέπει να αλλάξει και χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός ότι στον εικοστό αιώνα δεν έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Βλέπω με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιστρέφουμε στο παρελθόν. Είχαμε καταφέρει να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις για την αριστεία, αλλά τώρα αυτά υποχωρούν με τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αυτό δεν εξαρτάται από τη ΝΔ. «Είναι ξεκάθαρο ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την πλειοψηφία , τότε η εντολή θα γυρίζει στην Βουλή. Αν πάλι δεν γίνει κάτι εκεί, θα υπάρξουν εκλογές» πρόσθεσε.
Για τα εσωκομματικά της ΝΔ ανέφερε ότι το 2016 θέλει να αλλάξει δημιουργικά το προφίλ του κόμματος με οργανωτικές αλλαγές. Εθεσε μάλιστα ως στόχο η ΝΔ να κινηθεί προς το κέντρο και να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου