Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2016

  • Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγoρικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την πανελλαδική παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως την 1η Φεβρουαρίου. Οι αθηναίοι δικηγόροι έχουν αποφασίσει παράταση της αποχής τους έως την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου.
  • Ανακοίνωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας αύριο, Σάββατο, από τις 12το μεσημέρι στα Τέμπη, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν απευθύνει πρόσκληση προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων, προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους.
  • Συνεδρίασε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό. Τα μέλη του οργάνου ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ συζητήθηκαν και οι κινητοποιήσεις των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων.
  • «Ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας. Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • Ανοίγουν κατά διαστήματα οι Αρχές της ΠΓΔΜ την ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, προκειμένου να διέλθουν από το σημείο πρόσφυγες, ύστερα από το κλείσιμο που αποφασίστηκε το πρωί της Παρασκευής, λόγω της συμφόρησης του καταυλισμού προσωρινής διαμονής στη Γευγελή.

Κόσμος

  • Ένας άνθρωπος πέθανε και άλλοι 12 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με λιστερίωση, πιθανότατα επειδή κατανάλωσαν έτοιμες, ωμές σαλάτες που παράγονται σε  εργοστάσιο της εταιρείας Dole Food Co Inc στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).
  • Άρχισαν να πέφτουν στην Ουάσινγκτον οι πρώτες νιφάδες του «Snowzilla», της χιονοθύελλας-μαμούθ που θα πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Το χιόνι αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι προειδοποιήσεις αφορούν περισσότερους από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Τη ζωή τους έχουν χάσει από την κακοκαιρία τέσσερις άνθρωποι. Δεν θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς στην Ουάσινγκτον το Σαββατοκύριακο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές. Ματαιώσεις δεκάδων πτήσεων.
  • «Τρέχουν» οι πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία έπειτα από εβδομάδες μετεκλογικού αδιέξοδου με τον Μαριάνο Ραχόι να αρνείται να παραλάβει την διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από τα «χέρια» του βασιλιά Φιλίππου, αποφεύγοντας την «καταδικασμένη» δοκιμασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Προηγήθηκε η χείρα συνεργασίας που έτεινε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στους Σοσιαλιστές για συμμαχική κυβέρνηση κυβέρνηση μειοψηφίας. Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος λέει πάντως πως παραμένει υποψήφιος πρωθυπουργός.
  • Η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε την Παρασκευή περισσότερα από 2.500 σωσίβια-μαϊμού που προορίζονταν για πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν σε καθημερινή βάση να διαπλεύσουν υπό επισφαλείς συνθήκες το Αιγαίο για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά από τις τουρκικές ακτές.
  • Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στη συριακή σύρραξη θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 27-28 Ιανουαρίου, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ. Η αναβολή της προγραμματισμένης για τις 25 Ιανουαρίου έναρξης των συνομιλιών οφείλεται στην συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τη σύνθεση της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης. Οι Κούρδοι απαιτούν να συμμετάσχουν προειδοποιώντας ότι οι συνομιλίες θα αποτύχουν.

Οικονομία

  • Την Τετάρτη 27/01/2016 θα πιστωθεί η κάρτα σίτισης των δικαιούχων του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, αντί της Δευτέρας που ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αυτό οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους.
  • Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται έως την 1η Φεβρουαρίου το σχέδιο νόμου «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ενσωμάτωση οδηγίας 2014/49/ΕΕ) και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο εισάγει νέες ρυθμίσεις ως προς το επίπεδο, τους όρους και τις προϋποθέσεις κάλυψης των καταθέσεων (100.000 ευρώ), ενώ μειώνει στις 7 ημέρες την προθεσμία καταβολής της αποζημίωσης. Επίσης διευκρινίζει ποιες καταθέσεις εξαιρούνται της προστασίας, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις το όριο προστασίας αυξάνεται στις 300.000 ευρώ.
  • Να γίνει η Ελλάδα πιο φιλόδοξη αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικου ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Πιερ Μοσκοβισί, στη συνάντηση που είχαν στο Νταβός, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο επίτροπος. Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι η επιτυχία της Ελλάδας, προϋπόθεση για την οποία είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και οι ισχυρές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μια γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

Αθλητισμός

  • Συνεχίζονται για 3η μέρα οι κινητοποιήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, μετά την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να κλείσει την Θύρα 13. Στο κάλεσμα των οργανωμένων της Παρασκευής, περισσότερα από 800 άτομα βρέθηκαν αρχικά στο κεντρικό σύνδεσμο των οπαδών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια η πορεία πήρε κατεύθυνση προς το «Χίλτον».
  • Το κυριακάτικο ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι δύο ομάδες μάχονται για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και το μεταξύ τους παιχνίδι αναμένεται μ' εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η ομάδα του Γουστάβο Πογιέτ θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, αλλά οι Θεσσαλονικείς φέτος δείχνουν ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου