Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από το μπλοκ αγροτών στη Σίνδο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη σύσκεψη που είχαν στη Σίνδο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας. Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση επανέλαβαν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ ανέφεραν ότι επίσης δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με άλλον πολιτικό αρχηγό από τα υπόλοιπα κόμματα αν προηγουμένως δε λάβουν δεσμεύσεις για τη στάση που θα κρατήσει.
Η συνάντηση στη Σίνδο καλεί, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στις 3 μ.μ., ημέρα κατά την οποία εγκαινιάζει την έκθεση Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Επίσης, σημείωσαν ότι προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων σήμερα από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, διάστημα κατά το οποίο διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Από τη συνάντηση στη Σίνδο αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Παναγιώτης Καλογιάννης "εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε". Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παραμένουμε ενωμένοι ως κλάδος γιατί το πρόβλημα είναι ένα και μεγάλο». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε «περιμένουμε το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των Τεμπών που ξεκινά στις έξι και στη συνέχεια θα συζητήσουμε εκ νέου με τα παιδιά. Δεν μας χωρίζει τίποτα».
Σημειώνεται, ότι εκτός από το μπλόκο των Τεμπών, αποχώρησαν προσωρινά από τη συνάντηση εκπρόσωποι και άλλων μπλόκων, οι οποίοι ωστόσο μετά από λίγο επέστρεψαν κανονικά στη συνάντηση.
Δέκα χιλιάδες τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα παραμένουν στους δρόμους της χώρας.
Κόρινθος: Οι αγρότες "ανοιγοκλείνουν" την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι
Οι αγρότες της Κορινθίας άνοιξαν νωρίτερα την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι και πάνω που αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου, με μικρή παράκαμψη λίγο μετά τη γέφυρα του Ισθμού και επάνοδο στην ΠΑΘΕ στο ύψος της εισόδου των Αγίων Θεοδώρων, τώρα την έκλεισαν ξανά. Επίσης, κλειστή κρατούν την νέα εθνική οδό στα διόδια του Ισθμού.

Εξάλλου, οι αγρότες της Αρκαδίας άνοιξαν τον δρόμο κάτω από τον κόμβο Βυτίνας, που είχαν κλείσει νωρίτερα και κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία για Γορτυνία και Αρχαία Ολυμπία.
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου
Την ίδια ώρα, σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου και τις τελευταίες ώρες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ' αόριστον.
Οι αγρότες στις 14.45 έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι και έχει αποκοπεί τελείως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων εκατέρωθεν του μπλόκου.
Οι αγρότες της Νεμέας που νωρίτερα είχα αποκλείσει το λιμάνι και το Τελωνείο Κορίνθου έφυγαν, έλυσαν τον αποκλεισμό και πήγαν στον Ισθμό ενισχύοντας το μπλόκο που αριθμεί συνολικά περί τα 200 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περί τους πεντακόσιους αγρότες. Παράλληλα για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού αύριο το πρωί ανεβαίνουν στην Κορινθία αγρότες της Λακωνίας.
Τώρα οι αγρότες της Αρκαδίας από το μπλόκο της Νεστάνης απέκλεισαν τον δρόμο κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου προς Βυτίνα και έχουν κλείσει το δρόμο για την Γορτυνία και την αρχαία Ολυμπία.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου