Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2016

  • Αν δεν πάρουμε μέτρα άμεσα, το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει, και στο μέλλον θα χρειάζονται τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό, που θα είναι αδύνατον βρεθούν, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας, προκαλώντας την αντιπολίτευση να πάρει θέση επί της κυβερνητικής πρότασης, λέγοντας: «Θα στηρίξετε τη συμφωνία που πετύχαμε με τους εργοδοτικούς φορείς ή θα συνταχθείτε με τη θέση του ΔΝΤ, που οδηγεί σε νέες περικοπές συντάξεων;». Στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «γιαλαντζί μεταρρυθιστή» με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
  • Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Είστε το χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου συστήματος, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου.
  • Πρόταση προς όλα τα κόμματα εξουσίας και κυρίως προς την κυβέρνηση να περιορίσουν το κομματικό τους κράτος για το ασφαλιστικό κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.
  • Την πρώτη τους αντιπαράθεση στη Βουλή είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σύγκρουση περιστράφηκε γύρω από τις ευθύνες για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των προτεινόμενων ρυθμίσεων, επεκτάθηκε όμως γρήγορα σε αλληλοκατηγορίες περί κομματικού κράτους, εκατέρωθεν βολές περί νεομαρξισμού και νεοφιλελευθερισμού, καθώς και σχέσεων με τους δανειστές και το ΔΝΤ.
  • «Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο» για το Ασφαλιστικό, σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό, λέγοντας στην κυβέρνηση: «Πάρτε το πίσω τώρα». Η κ, Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ.

Κόσμος

  • Ο λεπτοδείκτης του «Ρολογιού της Καταστροφής» παρέμεινε αμετακίνητος στα «τρία λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα», ανακοίνωσαν επιστήμονες, επισημαίνοντας ως θετικές εξελίξεις την πρόσφατη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας καθώς και τη συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι. Ωστόσο, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για «καλή είδηση».
  • Το ΥΠΕΣ της Φινλανδίας, θορυβημένο από τα πρόσφατα περιστατικά στη χώρα, όπου τρεις πρόσφυγες καταδικάστηκαν για βιασμούς γυναικών, αποφάσισε να δείξει τα γρήγορα αντανακλαστικά του. Σε πολλά σχολεία παραδίδονται μαθήματα στους πρόσφυγες σχετικά με τις φινλανδικές αξίες και το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στις γυναίκες.
  • Η φωτογραφία το Φραν Ριβέρα, όπου απεικονίζεται να ελίσσεται για να αποφύγει έναν μικρό ταύρο ενώ κρατά στην αγκαλιά του το ηλικίας 5 μηνών κοριτσάκι του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πυροδότησε μια δημόσια αντιπαράθεση στην Ισπανία, σε βαθμό που οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων ξεκίνησαν έρευνα.
  • Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε «απολύτως κανένα» στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενόπλου στο Ναυτικό Ιατρικό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο.
  • Στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απειλεί να προσφύγει η Βαυαρία εναντίον της προσφυγικής πολιτικής την οποία ασκεί η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ προς την καγκελάριο. Για «ανακοίνωση διάλυσης» της συνεργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού έκαναν λόγο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Οικονομία

  • «Χρησιμοποιείτε τη γλώσσα των αμερικανών ρεπουμπλικάνων, όταν θεωρείτε την αναδιανομή ταξικό μίσος» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο Ασφαλιστικό.
  • Η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι η επικείμενη συζήτηση και συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση, θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης. Κομβικό σημείο του οδικού χάρτη για βιώσιμη έξοδο της οικονομίας απ' την κρίση, είναι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τόνισε. Το διακύβευμα αυτής της πρώτης αξιολόγησης, είναι η διαπραγμάτευση του χρέους μετά το 2022 και ως το 2048, εξήγησε, ενώ προέβλεψε σημαντική ανάπτυξη για το 2016.
  • Καταρχάς θετική είναι η αξιολόγηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προτείνει η κυβέρνηση από το Γραφείο Προϋπολογισμού. Συνιστά όπως λέει «ένα πολιτικά επώδυνο (για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση) βήμα διόρθωσης του συστήματος» το οποίο, όπως αποδεικνύει με στοιχεία, με τη σημερινή μορφή του «δεν είναι βιώσιμο». Ωστόσο, η κριτική του Γραφείου είναι γεμάτη αστερίσκους για προβλέψεις, εκτιμήσεις και επιλογές του κυβερνητικού σχεδίου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου