Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2016

  • Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους και νέα 48ωρη απεργία για την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 4 και 5 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
  • Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν στη σύσκεψη στα Τέμπη. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Την επέτειο για την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια επέλεξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος για να προκαλέσει. Προσερχόμενος στη συγκέντρωση οπαδών του στα γραφεία της ΧΑ Μεσογείων χαιρέτισε υψώνοντας με τον φασιστικό τρόπο το χέρι του.
  • Την ανάγκη να προχωρήσουν «μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών» επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια κι εκείνος στο συστηματικό ψέμα» λέει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.
  • Μένουν ώρες για να «συνυπογράψουμε» την υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου.

Κόσμος

  • Η Τουρκία κατηγορεί τη Ρωσία για νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό μαχητικό -κάτι όμως που η Μόσχασ αρνείται, λέγοντας πως δεν καταγράφηκε τίποτε τέτοιο στα ραντάρ. Ο ρώσος πρέσβης κλήθηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ, ενώ ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν. Το ΝΑΤΟ καλεί τη Μόσχα «να μην παραβιάσει ξανά εναέριο χώρο μελών της Συμμαχίας». 
  • Ομάδα κουκουλοφόρων, περίπου εκατό σύμφωνα με τις αναφορές, εφόρμησαν στους δρόμους της κεντρικής Στοκχόλμης απειλώντας μετανάστες και μοιράζοντας φυλλάδια που καλούσαν σε επίθεση σε πρόσφυγες. Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τέσσερα άτομα, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.
  • Τουλάχιστον 39 πρόσφυγες, ανάμεσά τους παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε νέο ναυάγιο που σημειώθηκε όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε. Οι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκαλε και προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.
  • Τη θέση της Ιταλίας πως καταστροφή της Σένγκεν ισοδυναμεί με καταστροφή της Ευρώπης, «και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. «Η Ευρώπη κινδυνεύει να καταρρεύσει όταν χάνει την έννοια των ίδιων των αξιών της και γίνεται απλώς ένα σύνολο εγωισμών» υπογράμμισε.
  • Χιλιάδες βγήκαν στο δρόμο σε Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις με συνθήματα εναντίον της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης για αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας σε περίπτωση καταδίκης για τρομοκρατία.

Οικονομία

  • Μια τελευταία ευκαιρία δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους έχουν «μαύρο» ή αδήλωτο χρήμα. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ώστε να καταλήξουν στο νέο νομοσχέδιο: δηλώστε εθελοντικά κρυφά εισοδήματα ή αντιμετωπίστε... δήμευση.
  • Υπάρχει συνταγή εξόδου από το μνημόνιο; Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρο, Χάρης Γεωργιάδης, εξηγεί στο Βήμα της Κυριακής ότι υπάρχει και την εφάρμοσε η Λευκωσία: προϋπόθεση η εφαρμογή του προγράμματος, η εξάλειψη της ατολμίας για έγκαιρη λήψη μέτρων και η αποφυγή της βαριάς φορολογίας.
  • Ανοιχτό παράθυρο για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών αφήνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις» τόνισε, αναφέροντας ενδεικτικά την επέκταση της μεταβατικότητας και το εργόσημο. «Όλα είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου