Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ύβρεις για τον Πανηλειακό Σύλλογο Βοστώνης και αξιωματούχους του!!!

Στη ζωή μας και σύμφωνα με αυτό που μας δίδαξαν οι γονείς, οι δάσκαλοι και γενικά οι μεγαλύτεροι είχαμε σεβασμό. Σεβασμό στους μεγαλύτερους. Σηκωνόμαστε να καθίσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες αλλά και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία. Το ίδιο και στις συζητήσεις, ακούγαμε και δεν μιλούσαμε όταν μίλαγαν οι μεγαλύτεροι. Σεβασμός βλέπεις.

Πολλές φορές όμως ο άνθρωπος γίνεται σεβαστός από τους άλλους από αυτά που κάνει. Άλλες φορές ο άνθρωπος χάνει τον όποιο σεβασμό από αυτά... που κάνει.
Στις ημέρες μας ένας που μέχρι πριν λίγο καιρό του είχα σεβασμό γιατί ήταν μεγαλύτερος στην ηλικία έστω και εάν κάποιες φορές δεν συμφωνούσα με αυτά που έλεγε ή έγραφε του είχα σεβασμό.

Είπα μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί ο κ. Ντίνος έγινε προκλητικός και πριν δύο ημέρες έγραψε γράμμα σε μέλη του Συλλόγου Πανηλειακός Σύλλογος της Νέας Υόρκης πού με “φιλολογία” αλλά και με κακοπροαίρετο υβριστικό τρόπο για τον Σύλλογο Ηλείων της Βοστώνης και αξιωματούχους του!   Κι αυτό για να τους προκαταβάλει για την συνεδρίαση που έχουν απόψε στην Αστόρια.  

Μάλιστα σε ανάρτηση μας για την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας να κλείσει το θέμα Ηλειακό Χωριό εδώ στην ιστοσελίδα μας σε σχόλιο έγραψε δεκάδες φορές την λέξη ΝΤΡΟΠΗ όπως την έγραψε και σε επιστολή του στην Εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ.

Του επιστρέφουμε τη ΝΤΡΟΠΗ, είναι όλη δική του, γιατί εργάστηκε στο παρασκήνιο και μάλλον πρόθεση του ήταν να μη γίνει το Ηλειακό Χωριό. Παράγοντας τουτέστιν!  Τι λένε άραγε οι πατριώτες στη Νέα Υόρκη;  Έτσι, οι κόποι τόσων χρόνων με ένα "σφουγγαρόπανο" θα τους σβύσει ο κάθε Ντίνος ή Αντώνης;

Ο Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας μου έγραψε σε ηλεκτρονικό γραμμα (e-mail)  (...Thereafter, following a discussion of the matter, which included that of the contents within the Kapellaki Memorandum, the Board decided that it would not take any action on the issue of the Hleiako Xorio.
As such, the Pan-Elian Federation of USA and Canada will not be taking any action in regards to the Hleiako Xorio.)  Με λίγα λόγια η μετάφραση λέει “Αφού συζητήθηκε το θέμα και με την γνωμάτευση του κ. Καπελλάκη το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν θα πράξει τίποτα για το Ηλειακό Χωριό. Οπότε, η Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ & Καναδά δεν θα κάνει τίποτα για το Ηλειακό Χωριό".  

Ο Σύλλογος μας ακόμα περιμένει απάντηση, οι 7 ημέρες πέρασαν.  Για να δούμε πόσο νόμιμη ήταν η απόφαση και ποιοι αποφάσισαν!

Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης δήλωσε στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ ότι δεν γνώριζε την απόφαση που πήραν να "τελειώσουν" το Ηλειακό Χωριό.  Το ίδιο είπε και σε εμένα ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντακόπουλος με τον οποίο μίλησα τηλεφωνικώς εκτενώς προχθές το βράδυ.

Δεν έχουμε καμία διαφορά με το αδελφό Σωματείο Πανηλειακός Σύλλογος της Νέας Υόρκης. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε.  Καλούμε όμως το Σύλλογο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης στις 4 Ιανουαρίου, 2016 συνεδρίασε στη Βοστώνη και πήρε απόφαση.  Ζητάμε ντοκουμέντα για την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας σε σχέση με το Ηλειακό Χωριό, τελεία και παύλα.  Δεν θα παίξουμε με τις λέξεις ούτε και με νοοτροπίες άλλων εποχών.

 Ο κ. Ντίνος από την Νέα Υόρκη ήδη έλαβε επιστολή (e-mail) από το δικηγόρο. Έχουμε στα χέρια μας την επιστολή που έστειλε o κ. Ντίνος με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) όπως έχουμε και την επιστολή του δικηγόρου ότι εντός ορισμένου χρόνου πρέπει να ανακαλέσει (βλέπετε υπάρχει νόμος για defamation).
Όσο για τις φιλολογίες και τα “έπεα πτερόεντα” δηλαδή “λόγια του αέρος” αυτά ίσως να είναι καλά... για το Τραγανό.

Ελπίζω να κατάλαβε το λάθος του και να το διορθώσει. 
Αυτά για τώρα. 

Βασίλης Καυκάς
Πρόεδρος Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου