Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ Financial Times ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2016

Γερμανοαυστριακή διαφωνία για... έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν

«Ψευδολύση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ την πρόταση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν εάν η Αθήνα «δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της».

Γερμανοαυστριακή διαφωνία για... έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν
«Οι ψευδολύσεις, όπως ο αποκλεισμός χωρών από τη Ζώνη Σένγκεν, δεν προωθούν απολύτως τίποτα και, κυρίως, δεν περιορίζουν τις προσφυγικές ροές και διχάζουν την Ευρώπη» απάντησε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke-Mediengruppe.
Η Αυστριακή υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ υποστηρίζει σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ ότι «αν μια χώρα του Σένγκεν δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της (...) δεν απαγορεύεται να γίνονται ορισμένες σκέψεις» και ότι είναι «μύθος» το ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφτασε στα όριά της (...) Μιλήσαμε πολύ, τώρα, είναι ώρα για πράξεις. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα, την τάξη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε.
«Δεν θα υπάρξει λύση στην κρίση των προσφύγων αν χαθεί η αλληλεγγύη», σχολίασε από την πλευρά του ο Σταϊνμάιερ. «Πρέπει αντιθέτως να επικεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που ωθούν τους πρόσφυγες στη φυγή, για να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να πετύχουμε μια δίκαιη κατανομή (των αιτούντων άσυλο) στους κόλπους της Ευρώπης», πρόσθεσε.
Γερμανοαυστριακή διαφωνία για... έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν
Η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε αποκλείσει τον Δεκέμβριο την πιθανότητα της αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. Τότε, ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, η χώρα του οποίου ασκούσε την προεδρία, είχε εξηγήσει ότι «δεν είναι νομικά εφικτό» να αποκλειστεί μια χώρα από τη Ζώνη Σένγκεν.
Την ίδια ώρα, έτοιμη να βοηθήσει την ΠΓΔΜ να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, που σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times έχει αρχίσει να επεξεργάζεται το δραστικό αυτό σχέδιο για να μειώσει τις προσφυγικές ροές που φτάνουν στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου