Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, 2016

  • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος εξέφρασε τη στήριξή του στο ψήφισμα να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Ήρωες των Nησιών του Αιγαίου.
  • Κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.
  • Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει η «Πρωτοβουλίας των αγροτών», όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. Η ακριβής ημερομηνία συνάντησης, όπως και η ατζέντα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Σκληρή γλώσσα κατά αγροτών που θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό από άλλους αγρότες. Το μπλόκο της Νίκαιας διοργάνωσε αγροτικό συλλαλητήριο με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα.
  • Περισσότεροι από 300 τόνοι τσίπουρου κατασχέθηκαν στη Λάρισα, μετά από φορολογικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικής εμπορίας τυροκομικών προϊόντων και οίνων-ποτών, στον Τύρναβο, στις 22 Ιανουαρίου.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία διήρκεσε μισή περίπου ώρα, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Κόσμος

  • Στη Γενεύη μεταβαίνει αντιπροσωπεία της βασικής ομάδας της αντιπολίτευσης, της Ανώτατης Διαπραγματευτικής Επιτροπής (HNC). Η αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Σταφάν ντε Μιστούρα, αλλά δεν θα συμμετάσχει στην «πολιτική διαδικασία» με τη συριακή κυβέρνηση.
  • Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια της ιστορίας της, η Barbie αποκτά καμπύλες, ή γίνεται πιο μικροκαμωμένη ή ψηλή, και γίνεται πρωτοσέλιδο στο αμερικανικό περιοδικό Time.
  • Χιλιάδες προσφυγόπουλα από τη Συρία εργάζονται παράνομα στην τουρκική βιομηχανία ενδυμάτων, τα οποία προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
  • Αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν πληροφορίες από ισραηλινά drones και αεροσκάφη, σε μία επιχείρηση που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η επιχείρηση με κωδικό όνομα «Αναρχικός» είχε ξεκινήσει από το 1998 και διενεργείτο από τον βρετανικό σταθμό υποκλοπών στην Κύπρο, αναφέρουν Der Spiegel και The Intercept.
  • Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να συμμετάσχει στον υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμό των ΗΠΑ, βομβαρδίζοντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οικονομία

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη και ομαλή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, την επίδειξη «λελογισμένων απαιτήσεων» από πλευράς των θεσμών. Στο καλό σενάριο, η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου, το αργότερο αρχές Απριλίου, εκτίμησε ο υπουργός οικονομικών.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι άλλαξε τους κανονισμούς του για τη χορήγηση δανείων κατ' εξαίρεση, αφήνοντας ανοικτό όμως το ενδεχόμενο να χορηγεί μεγάλα δάνεια σε χώρες, το χρέος των οποίων δεν θεωρείται βιώσιμο με υψηλή πιθανότητα.
  • Η ανάγκη υποστήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας υπογραμμίστηκε στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Ήδη έχει δημιουργήσει πάνω από 14 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ, ενώ οι δυνατότητες της είναι τεράστιες. Οι προοπτικές ανάπτυξης της στην Ελλάδα και τα ήδη επιτυχημένα παραδείγματα της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης στην Πάτρα με σκοπό την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και του βρεφονηπιακού σταθμού.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου