Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η...τηλεφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Από το... Βηματοδότη

Η...τηλεφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ
«Τηλεφημερίδα» ονόμαζαν τα δελτία ειδήσεων της πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ. Ηταν ειδήσεις λογοκριμένες από τις τότε κυβερνήσεις και, αν κανείς ενημερωνόταν μόνο από αυτές, δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε γύρω του και στον κόσμο. Αυτή ακριβώς την ονομασία θυμήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος στην επίσκεψή του στην ΕΡΤ προειδοποιώντας τόσο τον κ. Ταγματάρχη όσο και τον κ. Τσακνή «να μην κάνετε την ΕΡΤ τηλεφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί την πληρώνει ο ελληνικός λαός που δικαιούται αντικειμενική ενημέρωση». Είναι αλήθεια ότι οι αρμόδιοι της ΕΡΤ υποδέχθηκαν τον κ. Κουμουτσάκο  και τον Μακάριο Λαζαρίδη με εγκαρδιότητα, τους κέρασαν εσπρεσάκια με μπισκότα και τους είπαν «κάνουμε ό,τι μπορούμε»... Ισως το θερμό καλωσόρισμα, ίσως τα κεράσματα ή τα χαμόγελα έκαναν τους δύο εκπροσώπους της ΝΔ να φανούν ανεκτικοί. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πώς και γιατί έπαιξε εκείνο το κομματικό βίντεο από τα πρώτα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που στοχοποιούσε δημοσιογράφους. Είπαν μάλιστα ότι «δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε ένα κόμμα που μας ζητεί να παίξουμε ένα κομματικό βίντεο». Και τι νομίζετε ότι απάντησαν οι γαλάζιοι; «Από εδώ και πέρα θα σας παρακολουθούμε στενά, θα σας βλέπουμε». Δεν γνωρίζω αν η ΕΡΤ κέρδισε δύο ακόμη τηλεθεατές, αλλά είναι σίγουρο ότι μόλις έφυγαν οι γαλάζιοι άρχισαν πάλι τα... «κοψίματα».
nnn
Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου ήταν, όπως θυμάστε, η κεντρική παρουσιάστρια της ΝΕΡΙΤ όταν είχε κλείσει η ΕΡΤ, επί ΝΔ. Την αντικατέστησε επί ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Χαρίτοςκαι η Αντριάνα μετακινήθηκε εν συνεχεία στο δελτίο των 6 το απόγευμα. Προχθές την έκοψαν τελείως. Ή μάλλον της πρότειναν αντί για τις 6 το απόγευμα να λέει τις ειδήσεις στις 6 το πρωί, κάτι που η ίδια δεν δέχθηκε. Τι λέει για όλα αυτά η ΕΡΤ; Οτι δεν την ενοχλούσε που η κυρία Παρασκευοπούλου ήταν κεντρική παρουσιάστρια επί κυβερνήσεως Σαμαρά, ότι δεν έκριναν τα πολιτικά της φρονήματα και ότι της πρότειναν να κάνει το δελτίο στις 6 το πρωί (όπως θα κάνουν όλοι  οι τηλεπαρουσιαστές, πλην του κ. Χαρίτου). Το δελτίο αυτό  έχει, κατά την ΕΡΤ, και τη μεγαλύτερη... τηλεθέαση. Μόνοι τους τη μέτρησαν σε... 20%. Δηλαδή, ισχυρίζονται ότι  ξυπνά ο κόσμος πρωινιάτικα, προτού χαράξει, με την τσίμπλα στο μάτι, και ανοίγει την ΕΡΤ για να ενημερωθεί τι γίνεται στον κόσμο; Και κάτι ακόμη. Ρωτήθηκαν, όπως έμαθα, οι αρμόδιοι της ΕΡΤ αν παρεμβαίνει στα δελτία ειδήσεων η κυβέρνηση ή το κόμμα και ιδού τι απάντησαν: «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, να είστε βέβαιοι ότι θα είχαμε παραιτηθεί...».Εδώ γελάνε ακόμα και οι πέτρες.


Τα non paper από τα υπόγεια του Μαξίμου
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνονται(;) από κομματική εφημερίδα, την οποία μάλιστα απλώνουν επιδεικτικά και στα έδρανα της Βουλής. Ηλεκτρονικά ενημερώνονται απευθείας στα κινητά τους με τα non paper που τους αποστέλλει ο Αγγ. Τσέκερης από τα υπόγεια του Μαξίμου. Λίγο προτού αρχίσει τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός πήρε ένα τέτοιο SMS, όπως πήραν όλοι οι βουλευτές και οι δημοσιογράφοι. Κατά σύμπτωση μέρος του περιεχομένου του χρησιμοποίησε όταν δευτερολόγησε. Ηταν αυτό που έλεγε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι υπέρ του ΔΝΤ, της ιδιωτικής ασφάλισης και ότι είναι φιλελεύθερος.


Αλέξης κατά Κυριάκου
Πώς ο κ. Αλ. Τσίπρας σχολίασε την πρώτη εμφάνιση του Κυρ. Μητσοτάκη στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών; Μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Βουλής  ο Πρωθυπουργός δεν κάλεσε, όπως το συνήθιζε, στο γραφείο του τους στενούς συνεργάτες του για κριτική. Εφυγε βιαστικά για το σπίτι του. Την κριτική την έκανε την επόμενη ημέρα στα 35.000 πόδια με το κυβερνητικό αεροσκάφος στην πτήση προς Τελ Αβίβ. Μου λένε ότι μέσα στο αεροσκάφος επιτέθηκε φραστικά (!) στον κ. Μητσοτάκη. Τον χαρακτήρισε στην αρχή «λίγο» και εν συνεχεία «πολύ λίγο» και ότι αυτό φάνηκε από τις θέσεις που διατύπωσε, κάτι, όπως σημείωσε, που «δυσαρέστησε»  μέρος της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Τώρα πώς κατάλαβε ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ότι υπήρξαν νεοδημοκράτες βουλευτές που έδειξαν δυσαρέσκεια από την πρώτη εμφάνιση στη Βουλή του αρχηγού τους παραμένει άγνωστο.
nnn
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ανάγκη ούτε από τάμπλετ ούτε βεβαίως από την κομματική εφημερίδα για να ετοιμάσει τουλάχιστον τη δευτερολογία του. Ολοι όσοι ήταν στην αίθουσα παρατήρησαν ότι έβγαλε από τον γνωστό μπλε φάκελο τη δευτερολογία του και τη διάβαζε την ώρα που μιλούσε ο Γ. Κατρούγκαλος. Υπογράμμιζε μάλιστα και τα... SOS. Μία φορά μόνο τον πλησίασε η Θεανώ Φωτίου, κάτι του ψιθύρισε στ' αφτί, κούνησε καταφατικά το κεφάλι του και συνέχισε να υπογραμμίζει. Κάπου-κάπου συμπλήρωνε από μόνος του κάποιες φράσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που σπανίως έφευγε όταν μιλούσε από τις σημειώσεις του. Το ερώτημα είναι: Ποιος ήταν ο... πρωθυπουργικός speechwriter;
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου