Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Έδωσε τέλος στην ζωή του ο 47χρονος αγροτοσυνδικαλιστής Στάθης Κούφης

Ακόμα ένα θύμα των "πολιτικών" της Ελλάδας και των μνημονίων


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΑΣΗ ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
«Πάγωσε» η αγροτιά χθες, «πάγωσε» η Ηλεία, από το ξαφνικό ‘φευγιό’ του Στάθη Κούφη, του 46χρονου αγροτοκτηνοτρόφου από την Οινόη, γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, του μπροστάρη στους αγώνες, που αποφάσισε να βάλει ο ίδιος το τέλος…
Ολόκληρη η Ηλεία είναι συγκλονισμένη από χθες το πρωί, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Στάθης Κούφης έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα ‘γιατί’ και απέραντη θλίψη. 

Ο Στάθης αυτοπυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι με ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα, μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην Οινόη του δήμου Ήλιδας.

Τον βρήκε η γυναίκα του Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και οι αστυνομικές αρχές, ο 46χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του γύρω στις 8:30 χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν μόνος του στο πίσω μέρος του σπιτιού του, με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα αφού ήταν και κυνηγός. 

Λίγο νωρίτερα τα δυο του παιδιά, ο γιος του μαθητής λυκείου και η κόρη του μαθήτρια γυμνασίου, είχαν φύγει για τα σχολεία τους στο Σιμόπουλο και η σύζυγός του είχε μεταβεί στην κτηνοτροφική τους μονάδα. Αν και στο παρακείμενο χωράφι βρισκόντουσαν συγχωριανοί του που μάζευαν ελιές δεν αντιλήφθηκαν κάτι και το τραγικό συμβάν αποκαλύφθηκε γύρω στις 10:30 το πρωί όταν επέστρεψε η σύζυγός του στο σπίτι και τον βρήκε μέσα σε μία λίμνη αίματος. 

Οι συγχωριανοί της όταν άκουσαν τις φωνές της έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί και πάγωσαν όταν αντιλήφθηκαν ότι ο Στάθης ήταν νεκρός και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία. 

12647746_1141192115900412_1211247529_n_0.jpg
Δεν άφησε σημείωμα
Στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, καθώς και η σήμανση και από την πρώτη στιγμή διερευνήθηκε το σπίτι και αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Αν και αναζητήθηκε σημείωμα του αυτόχειρα, δεν βρέθηκε κάτι επάνω του ή μέσα στο σπίτι, με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι βαριά για όλους και τραγικές φιγούρες την γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του 46χρονου που ήταν αγαπητός από όλους.

Λύγισε…
Ο Στάθης φαίνεται ότι δεν άντεξε και λύγισε… Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οικονομικά προβλήματα, όπως έχουν γίνει για όλους εφιάλτης τα τελευταία χρόνια έτσι και για τον ίδιο ήταν πολλά και το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι το φορτίο ήταν βαρύ και τον κούρασε…
Άλλωστε, ο Στάθης ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που διαρκώς έφερνε στο προσκήνιο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και δεν δίσταζε να λέει την άποψή του. Εκτός από γραμματέας της ΟΑΣΗ ήταν μέλος του ΚΚΕ και είχε κατέλθει και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009 και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις περιφερειακές εκλογές το 2014. 

Πάντοτε ήταν μπροστάρης στους αγώνες των αγροτών, πρώτος στα μπλόκα, μαχητικός και ακέραιος, δεν δίσταζε να διεκδικήσει και δεν έκανε ποτέ πίσω ακόμη και όταν βρέθηκε κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στα μπλόκα. Μαχητής και σε θέματα που αφορούσαν την περιοχή της Πηνείας, ήταν πάντα εκεί έτοιμος να προσφέρει για να διεκδικήσει το καλύτερο για τον τόπο του. Πάντα στην πρώτη γραμμή Ο χαμός του ήρθε σε μία περίοδο που οι αγρότες είναι στους δρόμους και διεκδικούν και επί της ουσίας επικυρώνει και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τις δυσβάσταχτες δυσκολίες που έχουν γονατίσει τον κλάδο και οδηγούν στον αφανισμό της αγροτιάς. 

Οι αγρότες παλεύουν και ο Στάθης ήξερε από μάχες, σε αυτή την τελευταία όμως δεν άντεξε και άφησε μόνους τους συνοδοιπόρους του. Μπορεί βέβαια να μην είναι παρών, η μορφή του ωστόσο θα κυριαρχεί στα αγροτικά μπλόκα και θα δίνει το σύνθημα…

Η κηδεία του Στάθη Κούφη θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Οινόης.  

Οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων των αγροτών σε Μαραθιά και Κουρτέσι ανακοίνωσαν ότι συμπαρίστανται στο πένθος και σήμερα αντιπροσωπεία θα παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου