Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016

  • Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθού σήμερα, Τρίτη, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου. Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άνδρας μετήχθησαν την Κυριακή στον ανακριτή Κοζάνης, έλαβαν όμως προθεσμία για να απολογηθούν. Μέχρι τότε κρατούνται.
  • Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα είναι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το ασφαλιστικό. Οι κάβοι θα μείνουν δεμένοι μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
  • Με ένα σποτ που μιλά για τον HIV, το Κέντρο Ζωής, κλείνοντας φέτος 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και υποστήριξης των ανθρώπων που ζουν με τον ιό, επιδιώκει να κάνει τον κόσμο να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος απομόνωσης των οροθετικών. Το βίντεο έχει τίτλο «Βρικόλακας» και το βασικό του μήνυμα είναι: «Αν δεν σκοπεύεις να του πιεις το αίμα δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι».
  • Η προσφυγική κρίση δοκιμάζει ολοένα και περισσότερο σε καθημερινή βάση τις αντοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα έχει βρεθεί ξανά στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς σειρά χωρών, με προεξάρχουσες την Αυστρία και τη Σλοβενία έχουν φέρει τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο το ζήτημα της αποπομπής της χώρας επί τη Συνθήκη του Σένγκεν εφόσον δεν καταφέρει να ελέγξει τα σύνορά της.
  • Την άνοιξη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι μεγάλες αξιολογήσεις 14 ΑΕΙ της χώρας, ενώ την ίδια περίοδο είναι πιθανόν να ολοκληρώνονται και οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων 22. Με την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων σε επίπεδο ιδρύματος, δηλαδή συνολικά όσον αφορά τη λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, θα ξεκινήσει το επόμενο «γιγαντιαίο» πρόγραμμα της διαδικασίας ακαδημαϊκής πιστοποίησης όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών τους.

Κόσμος

  • Οι δανοί βουλευτές αναμένεται να υπερψηφίσουν την Τρίτη το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το προσφυγικό, που μεταξύ άλλων προβλέπει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και καθυστερήσεις στην επανένωση μελών της ίδιας οικογένειας.
  • Σεισμός 6,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά της Παπούα Νέας Γουινέας, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές ζημιών ή θυμάτων.
  • Σε τουλάχιστον 32 νεκρούς έχει ανέλθει ο απολογισμός από τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στην Μπόντο του βόρειου Καμερούν, με τους τραυματίες να φτάνουν τους 66. Αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψης ευθύνης, οι υποψίες στρέφονται στην Μπόκο Χαράμ.
  • Οδηγοί ταξί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι: η Γαλλία ετοιμάζεται να ζήσει σήμερα, Τρίτη, μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή εργαζομένων σε πολλούς κλάδους.
  • Οι συμφωνίες που υπογράψαμε με το Ιράν «είναι μόνο η αρχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τα deals που συμφώνησε η Ρώμη με την Τεχεράνη. Οι δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι έγιναν μετά την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Οικονομία

  • Άτοκη χρηματοδότηση στα νοικοκυριά για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης σε φυσικό αέριο, για κεντρική ή αυτόνομη σύνδεση προσφέρει η Εταιρία Παροχής Αερίου από σήμερα, Δευτέρα, για όσους καταναλωτές υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2016. Παράλληλα, παρέχει εκπτώσεις έως και 100% στο κόστος σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου.
  • Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδας κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του κατά του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου, μια μικρή ομάδα 25 πατατοπαραγωγών φαίνεται ότι έχει κερδίσει το στοίχημα της βελτίωσης του εισοδήματός τους μέσω του πρότυπου προγράμματος «Καρπός Φροντίδας».
  • «Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με αναδιανομή στο μεδούλι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου.
ΠΗΓΗ: San S;hmera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου