Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αμαλιάδα: Τέλος το εμφιαλωμένο νερό!

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2016Της Μαρίας Καραμπάτση


ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τους κατοίκους της Αμαλιάδας και του μεγαλύτερου μέρους της βόρειας Ηλείας καθώς πλησιάζει η ώρα για να απαλλαγούν από το εμφιαλωμένο νερό, αφού  χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μετά την αυτοψία στο διυλιστήριο στην τεχνητή λίμνη του Πηνειού έκανε γνωστό ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει κανονικά η υδροδότηση των παραπάνω περιοχών από το διυλιστήριο.
Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξεκινήσει σταδιακά η δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου, ήδη είναι σε εξέλιξη η δοκιμαστική λειτουργία του δικτύου, απομένει η ολοκλήρωση ορισμένων τεχνικών ζητημάτων και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε χθες ο κ. Χριστοδουλόπουλος από τους εκπροσώπους της εταιρείας κατασκευής του εργοστασίου και της εταιρείας κατασκευής του δικτύου, στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαδικαστικά, προκειμένου από τα μέσα Φεβρουαρίου να ξεκινήσει κανονικά η υδροδότηση.
Όλα έτοιμα
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Σπύρο Τζουλέκη, τον διευθυντή της Υπηρεσίας υδάτινων πόρων κ. Χρήστο Παπαγεωργίου και τον μηχανικό κ. Νίκο Γιαννούλη και ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της εταιρείας κατασκευής του διυλιστηρίου ‘Μεσόγειος’ κ. Γιάννη Στουραΐτη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας του δικτύου ‘Δόξα’ κ. Γιώργο Τσίτσο.
«Το διυλιστήριο φτάνει στην τελευταία φάση για την παραγωγή νερού για να υδροδοτηθεί η βόρεια Ηλεία. Ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα και η διαβεβαίωση που έχω από τον τεχνικό της εταιρείας είναι ότι στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν τελειώσει οι τελευταίες δοκιμές και θα έχουμε πλέον πιστοποιημένο νερό από το Γενικό χημείο του κράτους για να δώσουμε στον κόσμο και να λυθεί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα. Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού και έχει φτάσει το νερό στο αντλιοστάσιο της Δάφνης και μένει η δοκιμή του τελευταίου αντλιοστασίου και αυτή θα γίνει με το καθαρό και πιστοποιημένο νερό» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.
Η δεξαμενή στο Γεράκι
Μία εκκρεμότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή που αφορά στην πόλη της Αμαλιάδας και έχει να κάνει με την κατασκευή της δεξαμενής στην περιοχή του Γερακίου. Το έργο αυτό πηγαίνει για τη νέα προγραμματική περίοδο, έχουν γίνει επαφές για χρηματοδότηση και θα χρηματοδοτηθεί και το επιπλέον κομμάτι του αγωγού, αφού η δεξαμενή θα κατασκευαστεί λίγο πιο πέρα από την αρχική θέση. Με τη συγκεκριμένη δεξαμενή η Αμαλιάδα θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης του δικτύου της σε περιοχές που σήμερα δεν καλύπτονται επαρκώς λόγω υψομέτρου. «Άλλες εκκρεμότητες με το δίκτυο απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχουν και είμαι αισιόδοξος ότι στις επόμενες 15 ημέρες θα μπορέσουμε να δώσουμε το νερό στον κόσμο. Από τα μέσα Φεβρουαρίου θα πούμε τέλος στο εμφιαλωμένο. Θα δώσουμε νερό στο δίκτυο και πιστεύω ότι θα έχουμε νερό αρίστης ποιότητας» επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.
Μελέτη για το δίκτυο στη Βάρδα
Σε αυτή τη φάση θα υδροδοτηθεί η Αμαλιάδα, ο πρώην δήμος Αμαλιάδας από Χάβαροι και κάτω και όλη η βόρεια Ηλεία που υδροδοτείται από τις πηγές Κακοταρίου. Δηλαδή όλος ο δήμος Πηνειού, εκτός από την παραλιακή ζώνη και τμήμα του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.
Μένουν εκτός η Βάρδα, η Μανωλάδα, η Κυλλήνη, το Κάστρο και η παραλιακή ζώνη, καθώς εκκρεμεί η κατασκευή του δικτύου. «Αυτή τη στιγμή από τις εννέα δεξαμενές έχουν μπει σε λειτουργία οι τέσσερις, οι οποίες παράγουν μία ποσότητα 18000 κυβικών νερού την ώρα και είναι υπεραρκετή για τις περιοχές που θα υδροδοτηθούν σε πρώτη φάση. Σε ότι αφορά το δίκτυο για τις υπόλοιπες περιοχές, υπάρχει μία προμελέτη, έχω μιλήσει με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και θα επισκεφθούμε τον περιφερειάρχη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μελέτη και να χρηματοδοτηθεί το έργο, έτσι ώστε να πάρουν νερό και οι υπόλοιπες περιοχές και το λιμάνι της Κυλλήνης» υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.
Κακοτάρι για την Πηνεία
 Σε ότι αφορά την περιοχή της Πηνείας που αντιμετωπίζει προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι οι ποσότητες που δεν θα απορροφούνται πλέον από την Αμαλιάδα θα διοχετεύονται στην Πηνεία, ενώ και σε ότι αφορά τα έργα από το ταμείο Μολυβιάτη, έχουν προβλεφθεί έργα ύδρευσης με επέκταση του αγωγού ύδρευσης σε ορισμένα διαμερίσματα.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου