Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Θορυβημένη η Τουρκία από την «αντι–ισλαμική» ρητορική στις ΗΠΑ

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2016

«Είναι χρονιά εκλογών στις ΗΠΑ και προβληματιζόμαστε από τα αντι-ισλαμικά μηνύματα που διατυπώνονται από κάποιους από τους υποψηφίους» τόνισε ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πηγή: INTIME NEWS
Θορυβημένη η Τουρκία από την «αντι–ισλαμική» ρητορική στις ΗΠΑ
Η Τουρκία έχει θορυβηθεί από την «αντι–ισλαμική» ρητορική που διατυπώνεται από υποψηφίους στην κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όπως την πρόταση του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, περί απαγόρευσης εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ ζήτησε να υπάρξει «πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση» της εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ωσότου το θέμα αντιμετωπιστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό προσωρινό, εν καιρώ πολέμου. Την πρότασή του αυτήν την επαναδιατύπωσε στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της καμπάνιας του, που μεταδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι χρονιά εκλογών στις ΗΠΑ και προβληματιζόμαστε από τα αντι-ισλαμικά μηνύματα που διατυπώνονται από κάποιους από τους υποψηφίους» τόνισε ο Τσαβούσογλου στην ετήσια συνάντηση των τούρκων πρέσβεων που πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα.

Για τα στρατεύματα στο Ιράκ

Στην ομιλία του, η οποία αναφερόταν σε ευρύτερα θέματα του πολιτικού φάσματος, ο τούρκος ΥΠΕΞ υπερασπίστηκε την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή Μπασίκα στο βόρειο Ιράκ, μια ενέργεια που έχει προκαλέσει εντάσεις στις διμερείς σχέσεις της Αγκυρας με τη Βαγδάτη.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η Αγκυρα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και τόνισε πως η αποστολή έγινε έπειτα από την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας στην Μπασίκα, όπου τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν ιρακινούς παραστρατιωτικούς προκειμένου να συμμετάσχουν στην μάχη εναντίον του ΙΚ.

Οπως επισήμανε, η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε «οποιαδήποτε προσπάθεια» για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, που επιδεινώθηκαν έπειτα από την εκτέλεση σιίτη σαουδάραβα ιερωμένου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι σχέσεις με το Ισραήλ

Παράλληλα όμως, εμφανίστηκε να εξανεμίζει τις όποιες ελπίδες για μια άμεση εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, σημειώνοντας πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία σχετικά με την τουρκική απαίτηση για καταβολή αποζημιώσεων για τους θανάτους 10 τούρκων ακτιβιστών το 2010, από την επιδρομή ισραηλινών κομάντο σε τουρκικό πλοίο –το Μαβί Μαρμαρά– το οποίο προσπαθούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως η Αγκυρα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να διασφαλιστεί η επίλυση του Κυπριακού. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου