Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σκουρλέτης: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε υπό καθεστώς εκβιασμών

 Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2016
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDORADO GOLD

Σκληρή στάση συνεχίζει να κρατάει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Εldorado Gold Πολ Ράιτ και τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητήσει «κάτω από καθεστώς εκβιασμών» και πως για να συνεχιστεί ο διάλογος η εταιρία θα πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση για αναστολή επενδύσεων.

Σκουρλέτης: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε υπό καθεστώς εκβιασμών
Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά από τη συνάντηση, το κλίμα –με ευθύνη της εταιρίας- είναι πάρα πολύ βαρύ και τόνισε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μιας επενδυτικής επιχείρησης και το δημόσιο αυτά λύνονται με διάλογο και όχι τελεσίγραφα. 
 «Ο κ. Ράιτ μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής, και αυτό βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Θέσαμε ένα ερώτημα στον εκπρόσωπο της καναδικής εταιρείας, αν πράγματι τον ενδιαφέρει αυτή η επένδυση ή συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πορεία της τιμής του χρυσού θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος της επένδυσης για την εταιρεία» ισχυρίστηκε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον αλλά και τις θέσεις εργασίας. 
Από την πλευρά του, ο κ. Ράιτ χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να αιτιολογήσουμε την απόφασή μας. Είμαστε εδώ ως επενδυτές, όχι για να κάνουμε πολιτική» τόνισε χαρακτηριστικά.. Ο διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, τόνισε με τη σειρά του, ότι έχει ξεκινήσει ο διάλογος και αυτός δεν σταματάει. 
Σκουρλέτης: «Πολιτικό σόου» 
Η συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε κάτω από βαρύ κλίμα, καθώς νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε κατηγορήσει την Eldorado Gold για «πολιτικό σόου» και «εκβιαστικά τελεσίγραφα». Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης είχε επισημάνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία και όχι το Ελ Ντοράντο ή η μπανανία». 
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει την επένδυση στην Χαλκιδική αλλά με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία. «Η επιχείρηση δεν καταθέτει προτάσεις αλλά στέλνει εκβιαστικά τελεσίγραφα στην ελληνική κυβέρνηση» είπε ο κ. Σκουρλέτης. 
Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει πληρώσει φόρο στο ελληνικό Δημόσιο από το 2007 έδωσε μέσω του Σκάι, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε πως την τελευταία τετραετία η Ελληνικός Χρυσός έχει πληρώσει περίπου 41,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, ενώ αντίθετα τις οφείλονται επιστροφές ΦΠΑ ύψους περίπου 51,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, για την παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών των εργαζόμενων η εταιρεία έχει πληρώσει περίπου 74 εκατ. ευρώ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου