Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ανακοινώνει την ηγετική ομάδα της ΝΔ ο Μητσοτάκης

 Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2016ΣΤΟΧΟΣ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΔ

Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με άξονα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το ασφαλιστικό, σχεδιάζει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα με τις κινήσεις του για την εσωτερική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις συναντήσεις του με βουλευτές και παράγοντες του κόμματος ενώ το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις για την στελέχωση της ηγετικής ομάδας. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε στα γραφεία του κόμματος την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ χθες ξεκίνησε τον κύκλο των εσωκοματικών επαφών του με τους δύο πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και βγαίνοντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια που ανέλαβε, ενώ σημείωσε ότι είχαν μία διεξοδική συζήτηση για τις αλλαγές στη ΝΔ και την «επόμενη ημέρα» ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος. «Αν υπάρχει ένα πράγμα βέβαιο είναι ότι η ΝΔ γυρίζει σελίδα για να μπορέσουμε σύντομα να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη πάλι, εμφανίστηκε συγκινημένη και δήλωσε πως είναι μια πολύ ευχάριστη μέρα καθώς η ΝΔ γύρισε σελίδα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να δουλέψουν όλοι σκληρά. «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας την οποία πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Οι απαιτήσεις από το νέο πρόεδρο είναι πάρα πολύ ψηλές, και είμαι σίγουρη ότι αυτή η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί θα συνεχιστεί και στο μέλλον», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «ο νέος πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε πως όλα τα στελέχη της ΝΔ από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκονται, θα δουλεύουν πάρα πολύ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως δεν συζήτησε με τον πρόεδρο για θέσεις, ενώ δήλωσε πως είναι πολύ σημαντική μέρα για την ίδια και σε ανθρώπινο επίπεδο: «Δεν παύουμε να είμαστε και άνθρωποι. Όπως καταλαβαίνετε ήταν εξαιρετικά συγκινητικό και τιμητικό να βλέπεις τον αδερφό σου πρόεδρο της ΝΔ αλλά πέραν αυτού δίνω μεγάλη σημασία στο νέο αέρα που πνέει στα γραφεία της ΝΔ».
Eldorado και ασφαλιστικό
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης σε μία κίνηση με συμβολική σημασία, χαρακτηριστική των πολιτικών του προτεραιοτήτων, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής της Eldorado, Πολ Ράιτ και αμέσως μετά έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για "ιδεοληψία" και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά.
«Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει ο κ. Τσίπρας στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα, με τις Σκουριές κλειστές».
Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε και την πρώτη του συνάντηση με ξένο πολιτικό, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.
Επίσης, χθες συγκάλεσε και την πρώτη σύσκεψη στελεχών για το θέμα των συντάξεων και το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένος να δόσει καμία στήριξη στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την πρόταση της κυβέρνησης «πασαλείματα που δεν αντιμετωπίζουν τις εγγενείς δυσκολίες του ζητήματος».
Με αφορμή την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη («Ελπίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα είναι κάποια στιγμή σε θέση να συνεισφέρει στον διάλογο αυτόν με κάποια στοιχειωδώς ολοκληρωμένη πρόταση, κάτι που μέχρι σήμερα αποφεύγει συστηματικά), συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν ότι θα «η ΝΔ θα ασκήσει αντιπολίτευση με θέσεις, απόψεις και φυσικά αντιπροτάσεις».
Κομματική ανασυγκρότηση
Έχοντας προχωρήσει στις πρώτες αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος αύριο θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να παρουσιάσει τους άξονες της αντιπολιτευτικής του τακτικής και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει. Σήμερα θα ανακοινωθούν και οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια με τον οποίο ήδη συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακούγεται ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης από τους πλέον κοντινούς στο νέο πρόεδρο.
Στους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνονται ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης -που ήδη παραιτήθηκε από τον Πολιτικό Σχεδιασμό- ο Χρήστος Σταϊκούρας -ο οποίος ήταν μαζί του χθες στη συνάντηση με την Eldorado Gold - η Όλγα Κεφαλογιάννη. Στο πεδίο της ανασυγκρότησης του κομματικού μηχανισμού ήδη ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί στενούς του συνεργάτες όπως το Νίκο Παπαθανάση, γενικό διευθυντής κόμματος, τονΜιχάλη Μπεκίρη, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, τον Μακάριο Λαζαρίδη, διευθυντή γραφείου τύπου της ΝΔ, ενώ ο Νίκος Γεωργιάδης θα είναι επικεφαλής της γραμματείας Σχεδιασμού και Προγράμματος.
Ανοικτό είναι ποιός θα τοποθετηθεί στην σημαντική θέση του εκπροσώπου του κόμματος. Ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, Κώστας Κυρανάκης, θα αξιοποιηθεί στον τομέα των social media όπου δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μητσοτάκης. Ανοικτό δε, είναι και το θέμα των αντιπροέδρων του κόμματος, -οι δύο θέσεις είναι θεσπισμένες και υπήρχαν επί προεδρίας Σαμαρά-, καθώς και σε τί θέσεις θα αξιοποιηθούν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας που συντάχθηκαν μαζί του.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου