Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Παγώνουν οι λογαριασμοί Τούρκων πολιτών στην Αγγλία

MΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ένσταση προς την απόφαση αγγλικού δικαστηρίου με την οποία πάγωσαν οι λογαριασμοί Τούρκων πολιτών στην Αγγλία, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και Τούρκοι διπλωματικοί που βρίσκονται σε υπηρεσία στη χώρα αυτή, έκανε η Τουρκία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς. Η απόφαση αφορά την προσφυγή επτά πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παγώνουν οι λογαριασμοί Τούρκων πολιτών στην Αγγλία

Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου προς τους διπλωματικούς συντάκτες, ο Μπιλγκίτς είπε πως την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρεσβευτής κλήθηκε για το λόγο αυτό στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Τούρκος εκπρόσωπος ανέφερε πως αγγλικό δικαστήριο έχει λάβει απόφαση περί επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή παγώματος κάποιων τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να εφαρμοστούν στην Αγγλία, αποφάσεις τις οποίες είχε λάβει κατά τα έτη 2014 και 2015 κυπριακό δικαστήριο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η τουρκική πλευρά ανέφερε το θέμα προς την αγγλική, τόσο μέσω της τουρκικής πρεσβείας στην Αγγλία, όσο και με την κλήση του Βρετανού πρεσβευτή στην 'Αγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Μπιλγκίτς υποστήριξε ότι το πάγωμα των λογαριασμών παραβιάζει τις συμβάσεις περί διπλωματικών σχέσεων (Βιέννη 1961) και περί προξενικών σχέσεων (Βιέννη 1963). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τα πάγωμα είναι «απαράδεκτο» εκ μέρους της 'Αγκυρας και για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η νομική διαδικασία μετά από την ένσταση της τουρκικής πλευράς.
Ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε επίσης ότι «η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων τη στιγμή που συνεχίζονται οι συνομιλίες στην Κύπρο, βλάπτουν το θετικό κλίμα εντός του οποίου βρίσκονται οι συνομιλίες».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου