Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2015 ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

  • Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο διάστημα αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Στη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
  • Για πρώτη φορά μετά το 1922 θα τελεστεί επίσημα αύριο, Τετάρτη, στη Σμύρνη η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων. Στο λιμάνι της ιστορικής πόλης ο εορτασμός των Θεοφανίων θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα.
  • Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, οι δικαιούχοι μετεγγραφών μεταξύ των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας θα μάθουν τελικά σε ποιο τμήμα θα φοιτήσουν!
  • Για διαστρέβλωση των γεγονότων κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης στην Κρήτη, σχολιάζοντας όσα ελέχθησαν σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή, το απόγεμα της Τρίτης.
  • Επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή στην Αθήνα ο Αλί Αχμέτι, ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI που αποτελεί τον κυβερνητικό εταίρο του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο κ. Αχμέτι θα συνοδεύεται από τον Φατμίρ Μπεσίμι, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα καθώς και άλλους αξιωματούχους των Αλβανοφώνων.

Κόσμος

  • Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) ανακοίνωσε ότι τερματίζει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο που είχε ως στόχο να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους επιχειρώντας τον επικίνδυνο διάπλου από τη βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.
  • Την οργή της για τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η Μέρκελ, η οποία δέχθηκε επικρίσεις από γυναίκες που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Κολωνία, έκανε λόγο για «αηδιαστικές» επιθέσεις και ζήτησε να βρεθούν οι δράστες.
  • Οι πρώτες αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους πριν την ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Μετά την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους, κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματική» δράση. Το ισχυρό λόμπι των οπλοκατόχων, η NRA, καταγγέλλει ότι τα προτεινόμενα μέτρα αφήνουν «περιθώρια καταχρήσεων».
  • Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πήρε σήμερα, Τρίτη, τα ηνία του Κογκρέσου για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, σε κλίμα πλήρους σύγκρουσης με την κυβέρνηση, η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα μπλοκάρει τις πρωτοβουλίες της, παρά τις εγγυήσεις του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
  • Παρακάμπτοντας το Κογκρέσο και σε έναν συναισθηματικά φορτισμένο λόγο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησής του για τους ελέγχους στις πωλήσεις όπλων. Ο Ομπάμα ζήτησε να ελέγχεται το ιστορικό κάθε ατόμου που θα επιθυμεί να αγοράζει όπλο, είτε προσωπικά, είτε μέσω Διαδικτύου. Όσοι πωλητές όπλων δεν εφαρμόζουν τους κανόνες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Οικονομία

  • Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, αποφεύγοντας ωστόσο να δεσμευθεί με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τις επικουρικές συντάξεις.
  • H κρουαζιέρα σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με ρυθμούς ρεκόρ σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) η οποία δημοσίευσε τα προγνωστικά και τις τάσεις στην κρουαζιέρα για το 2016.
  • Με σύγκριση του προτεινόμενου σχεδίου για το Ασφαλιστικό με το νόμο 3863/2010 που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απαντά η κυβέρνηση στην επίθεση της Αντιπολίτευσης. Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι δεν παραλείπουν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα περί μείωσης των συντάξεων κατά 20%-30%, ενώ ξεκαθαρίζει ότι αν συντρέχει λόγος η προσωπική διαφορά θα διατηρηθεί και μετά το 2018.

Αθλητισμός

  • Βήμα πρόκρισης της Λίβερπουλ στον τελικό του League Cup, καθώς επικράτησε 1-0 της Στόουκ στο «Μπριτάνια» και καλείται να διαφυλάξει αυτό το σκορ στη ρεβάνς των ημιτελικών, στις 26 Ιανουαρίου στο «Ανφιλντ». Ο Τζόρντον Άιμπ στο 37΄ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που στέλνει τον Γιούργκεν Κλοπ ένα βήμα πιο κοντά στο «Γουέμπλεϊ» (ο τελικός στις 28 Φεβρουαρίου) και στο πρώτο τρόπαιο των «κόκκινων» μετά από τέσσερα χρόνια.
  • Νικήτρια τη Σαμπντόρια ανέδειξε το ντέρμπι της Γένοβας με την Τζένοα, στο οποίο οι «μπλουτσερκιάτι» ήταν τυπικά φιλοξενούμενοι στο «Λουΐτζι Φεράρις». Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα, που προηγήθηκε 3-0, επιβλήθηκε τελικώς με 3-2 χάρις σε δύο γκολ του Σοριάνο κι ένα του Έντερ και έφτασε στη 10η θέση τη Λάτσιο, με παιχνίδι περισσότερο. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι άφησε στον πάγκο τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, όπως έκανε και ο Μοντέλα με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.
  • Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος θα αποτελέσει, εκτός απρόοπτου, την τρίτη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού στην περίοδο του Ιανουαρίου, μετά τους Μπουμάλ και Μέστο. Όπως προκύπτει από διοικητικούς κύκλους οι διαπραγματεύσεις με τον πρώην παίκτη της Ξάνθης και του Ολυμπιακού βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και στα επόμενα 24ωρα θα «πέσουν» και οι υπογραφές.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου