Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Στην κούρσα για την προεδρία και ο Α. Γεωργιάδης

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Μετά από θύελλα αντιδράσεων, έγινε τελικά δεκτή από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ η ένσταση του 'Αδωνι Γεωργιάδη. Έτσι οι υποψήφιοι στην κούρσα για την προεδρία της ΝΔ είναι και επισήμως πλέον τέσσερις: οι Β. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Α. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Αθήνα η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα είναι "υπό ατμόν" λόγο του γεγονότος ότι δεν είναι βουλευτής και δεν μπορεί να συμμετέχει στη βουλή.
Η Σύνταξη

Στην κούρσα για την προεδρία και ο Α. ΓεωργιάδηςΗ κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει την ένσταση που υπέβαλε ο βουλευτής του κόμματος, καθώς η κατάθεση της υποψηφιότητάς του απορρίφθηκε χθες ως εκπρόθεσμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση, μεταξύ άλλων και από τους «αντιπάλους» του στην κούρσα της ηγεσίας.
Ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του, καθώς και τον τέως πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για τη σχετική παρέμβασή του, ωστόσο χαρακτήρισε την χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ «τυπικά ορθή και τεχνικά σωστή». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήταν δικό του λάθος το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για την καθυστέρηση.
Προτού γίνει γνωστό ότι δόθηκε τελικά το «πράσινο φως» από την επιτροπή, η Ντ. Μπακογιάννη, προσερχόμενη στην βουλή για την σημερινή ορκωμοσία, υποστήριξε:
«Η ένσταση του κ. Γεωργιάδη πρέπει να γίνει αποδεκτή διότι δεν μπορεί σοβαρά κανένας να ισχυριστεί ότι για έξι λεπτά μπορεί ένας υποψήφιος να χάσει το δικαίωμά του να κριθεί από τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας».
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε δεκτή η ένσταση του κ. Γεωργιάδη. Ήταν υπερβολική η προσκόλληση της ΚΕΦΕ στον τύπο και προσβλέπω σε έναν ουσιαστικό διάλογο με τους τρεις υποψήφιους από τον οποίο η ΝΔ θα βγει πιο ισχυρή και πιο ενωμένη».
Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πει ότι είναι υπέρ της υποψηφιότητας Άδωνι, σημειώνοντας ότι η απόρριψη μπορεί μεν να είναι σωστή ως προς το καταστατικό αλλά είναι εσφαλμένη ως προς την πολιτική ουσία, ενώ ανέφερε την 15η Νοεμβρίου ως μια καλή ημερομηνία για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, να αναπτύξουν τις σκέψεις τους.
Το χθεσινό «σπριντ»
Ο Α. Γεωργιάδης έφθασε τρέχοντας στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, λίγα λεπτά μετά τις 18:00 χθες το απόγευμα κι ενώ η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είχε μόλις λήξει.

«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη» σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης.
Μάζεψε τις υπογραφές μέσω Twitter στο... και 8΄
Ο Α. Γεωργιάδης είχε φτάσει κυριολεκτικά τρέχοντας στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού το απόγευμα της Παρασκευής την ώρα που έληγε η προθεσμία για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των 50 υπογραφών που απαιτούνται.

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει και αυτός το κορυφαίο κομματικό αξίωμα, είχε συγκεντρώσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι 45 υπογραφές και, κατά τον προσφιλή του τρόπο, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμπληρώσει τον αριθμό.

«Επειδή με ρωτούν για τις υπογραφές, είμαστε στις 45, όσα μέλη της ΠΕ θεωρούν ότι αξίζει άλλη μία υποψηφιότητα ας προσέλθουν», κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ.Γεωργιάδης.
Την ώρα που εξέπνεε η προθεσμία, ο κ.Γεωργιάδης τουίταρε «τις βρήκα, πάω» και ξεκίνησε για τα γραφεία της ΝΔ.
Οι κάμερες τον κατέγραψαν να μπαίνει στο κτίριο τρέχοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου