Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει η Βίλα Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη

Τετάρτη, 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2015

Μουσείο «Μίκη Θεοδωράκη» σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης στο διατηρητέο κτήριο της «Βίλας Τουρκοβασίλη», το οποίο βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Τρύφωνα.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο δήμος Τρίπολης χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος για την απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων, με το ποσό των 348.087,76 ευρώ, προκειμένου να προβεί στην απευθείας εξαγορά του διατηρητέου κτίσματος στο ΟΤ 143, γνωστό ως «Βίλα Τουρκοβασίλη».
Αυτό το κτήριο, το οποίο αποτελεί μονοκατοικία στη νότια συνοικία της Τρίπολης, ήταν στο παρελθόν οικεία του παλαιού Αρκάδα πολιτικού, βουλευτή και υπουργού, στις αρχές του περασμένου αιώνα, Θεόδωρου Τουρκοβασίλη. Είναι διατηρητέο και τα τελευταία χρόνια, επειδή μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο έχει χαρακτηριστεί «πράσινο» και αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης των ιδιοκτητών του με τον δήμο, έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του.
Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Τρίπολης «στόχος της δημοτικής Αρχής με την απόκτησή του είναι η αποκατάσταση του κτιρίου και η λειτουργία του σε Μουσείο Μ. Θεοδωράκη, μέσω χρηματοδοτήσεων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, και την ανάδειξή του ως “φάρου” πολιτισμού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή».
Πηγή: moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου