Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Απουσίασαν πολλοί από την εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Του Θεόδωρου Καλμούκου

28H OKTWBRIOU -XOREYTIKO
Απουσίασαν πολλοί και διάφοροι από την όμορφη πραγματικά εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου. Κατ’ αρχήν απουσίαζε σύσσωμος σχεδόν ο κλήρος εκτός από δύο ιερείς που ήταν παρόντες ο π. Νικόλαος Καστανάς και ο π. Νικόλαος Πελεκούδας, ο οποίος είναι Επόπτης της Ελληνικής Παιδείας της Μητρόπολης Βοστώνης, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ουδείς έτερος, συμπεριλαμβανομένου και του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού. Τουλάχιστον δεν παραδειγματίσθηκαν από τον προϊστάμενό τους, τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, ο οποίος αν και βρισκόταν σε Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, έσπευσε και ήταν στην εκδήλωση.
Βέβαια το φαινόμενο της αδιαφορίας και της ολοκληρωτικής απάθειας των κληρικών της Νέας Αγγλίας από κάθε εκδήλωση που συνδέεται με εθνικές γιορτές και ελληνικά θέματα δεν είναι τωρινό, μετρά σε βάθος τριακονταετίας και πλέον, αλλά σήμερα πια είναι βοερό και τρανταχτό.
Διερωτάται κάποιος: άραγε όλοι είχαν μυστήρια και ποιμαντικές υποχρεώσεις στις 3:30 η ώρα το απόγευμα της Κυριακής που έγινε η γιορτή και η οποία όπως είπε εύστοχα και ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος «ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών» και μάλιστα έδωσε εύσημα στην Ομοσπονδία και στον πρόεδρό της κ. Βασίλη Καυκά προσωπικά;
Βέβαια εδώ που τα λέμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τελματώδη κατάσταση και το μέγεθος της απάθειας η οποία ισοδυναμεί με αργό θάνατο φέρει ο ίδιος ο κ. Μεθόδιος, ο οποίος δεν κατόρθωσε να εμπνεύσει και επιμορφώσει κλήρο και λαό για τον Ελληνισμό, την εθνική μνήμη των μεγάλων επετείων του Ελληνισμού. Ούτε ενδιαφέρθηκε ποτέ ουσιαστικά για την Ελληνική Παιδεία και Κληρονομιά, παρά μόνο επιδερμικά και ρηχά. Κι είναι κρίμα πραγματικά διότι αφ’ ενός η Βοστώνη έχει πλούσιο ανθρώπινο υλικό που θα μπορούσε να το αξιοποιήσει και να ξεφύγει από την ολιγότητα εκείνων που κάνουν τις δασκάλες με απολυτήριο Γυμνασίου – εάν υπάρχει κι αυτό – της δεκαετίας του 1950 από την Ελλάδα, αλλά και αφ’ ετέρου διότι πέρασαν και περνούν εκατομμύρια δολάρια από τα χέρια του.
Αλλά και η Θεολογική Σχολή έλαμψε διά της απουσίας της με εξαίρεση την παρουσία της χορωδίας της. Θα ήταν καλή αρχή για τον νέο πρόεδρο της Σχολής π. Χριστόφορο Μητρόπουλο εάν εμφανιζόταν στην εκδήλωση με εκατό φοιτητές μαζί.
Δεν διέλαθε την προσοχής μου η κραυγαλέα απουσία πολλών πρώην στελεχών της Ομοσπονδίας και των συλλόγων, οι οποίοι εμφανίζονται κατά κανόνα σε γενικές συνελεύσεις της θορυβοποιούντες περί όνου σκιάς και αναλαμβάνοντας εργολαβικά τον άχαρο ρόλο του αμύντορα ως αυλόδουλοι αυτοδέσποτων κυρίων, ανυποψίαστοι πως φανερώνουν το μέγεθος της δυσείμονος μικρόνοιάς τους. Γνωστοί και γνωστά τα πρόσωπα και τα ποιοτικά μεγέθη τους πλέον.
Βέβαια η εκδήλωση την Κυριακή έγινε και μάλιστα με επιτυχία όπως είπαμε χωρίς τους προαναφερθέντες γενικώς απουσιάσαντες. Αυτό μόνο.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚHPYΞ
ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου