Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Γαλλικά ΜΜΕ: Στην Αθήνα για στήριξη και...συμβόλαια ο Φρ. Ολάντ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2015
«Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ»

Στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, εστιάζοντας στην αλληλεγγύη αλλά και την συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, αναφέρονται τα γαλλικά ΜΜΕ, δίνοντας έμφαση στην ομάδα των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο και τα συμβόλαια που αναμένεται να κλείσουν στην χώρα μας.

Στόχος του Γάλλου προέδρου είναι να επικροτήσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, η οποία επετεύχθη εν τέλει παρά τις δυσκολίες και ενώ «τα λαϊκιστικά και αποσχιστικά κινήματα απειλούν την ευρωπαϊκή συνοχή», επισημαίνει το δίκτυο France 24, επικαλούμενο πηγές από το προεδρικό περιβάλλον και σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Ολάντ επισκέπτεται την Ελλάδα, από το 2013.
Πρόκειται για τον πρώτο Ευρωπαίο ηγέτης που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά την επανεκλογή Τσίπρα, έχοντας αναπτύξει μια στενή σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφότου «ξεφορτώθηκε» τη ριζοσπαστική πτέρυγα, γράφει η Liberation.
«Ο Ολάντ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και είναι επίσης σε αναζήτηση συμβολαίων, καθώς συνοδεύεται από επιχειρηματίες. Ο Γάλλος πρόεδρος σίγουρα βοήθησε τον Τσίπρα, αλλά ορισμένοι κρατούν μικρό καλάθι», γράφει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον είναι να μάθουμε ποιο θα είναι το συμβόλαιο που θα προκρίνει ο Ολάντ.
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, είναι και προς το δικό μας συμφέρον». Αυτή ήταν η φράση που επανέλαβε περισσότερο ο Γάλλος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δυο χωρών, γράφει ηFigaro, η οποία αναφέρεται και στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.
Μάλιστα δεν παραλείπει να κάνει και την επισήμανση ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος «δεν μιλά γαλλικά», περιορίστηκε σε έναν μάλλον «διακοσμητικό» ρόλο, όταν κατά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Ολάντ προέβη σε μη προγραμματισμένη δήλωση προς τους Γάλλους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας: «κάναμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να δείξει η Ευρώπη αλληλεγγύη στην Ελλάδα».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου