Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Γαλλία: Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 43 νεκρούς και πέντε τραυματίες

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2015

Λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό έξω από το Μπορντώ
 Γαλλία: Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 43 νεκρούς και πέντε τραυματίες
Τουλάχιστον 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό έξω από τη Μπορντώ, στη νότια Γαλλία.
Το λεωφορείο μετέφερε ηλικιωμένους και μετά τη σύγκρουση, σε επίκίνδυνη στροφή του δρόμου, τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.
To δυστύχημα σημειώθηκε στο Πουσγκάν της Λιμπούρν νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, οι νεκροί φτάνουν τουλάχιστον τους 43 -41 στο λεωφορείο και άλλοι δύο στο φορτηγό.
Οι ηλικιωμένοι είχαν ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα από κοντινή πόλη για εκδρομή στη Λαντ, στη δυτική ακτή. Ο ένας από τους νεκρούς είναι ο οδηγός του φορτηγού και όλοι οι υπόλοιποι είναι επιβαίνοντες στο λεωφορείο.
Ορισμένοι, σύμφωνα με τις αναφορές, κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από τα οχήματα όμως είχαν υποτιμήσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών τους.
Στο σημείο έχουν βρεθεί δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Τα περισσότερα από τα θύματα εξέπνευσαν επί τόπου.
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που ήταν καθ' οδόν προς το ελληνικό πρωθυπουργικό γραφείο στην Αθήνα όταν ενημερώθηκε για το δυστύχημα, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του για αυτή τη φοβερή τραγωδία» κατά τις δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην περιοχή του δυστυχήματος μεταβαίνουν ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάν Καζνέβ και ο υπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί. Επί τόπου θα πάει και ο δήμαρχος Μπορντώ Αλέν Ζιπε («βαρώνος» του κόμματος της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης).
Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα στη Γαλλία από το 1982, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 53 άτομα (στην πλειονότητά τους παιδιά) στην Μπον της Βουργουνδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου