Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτή συζήτηση στη Βοστώνη για το καλό της Ομογένειας

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ANOIXTH SYZHTHSH OMOSPONDIA 2
Από την ανοιχτή συζήτηση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015 στο ΜαλιώτειοΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, ανοιχτή συζήτηση «για το καλό της Ομοσπονδίας», όπως ελέχθη, αλλά και για το καλό των συλλόγων και της Ομογένειας γενικότερα.
Η εκδήλωση η οποία ήταν η πρώτη στο είδος της, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του αειμνήστου Χρήστου Τομαρά, το προσκύνημα του σκηνώματος του οποίου γινόταν την ίδια ώρα στο Σικάγο. Η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας έστειλε και στεφάνι εις μνήμη του.
Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, τόνισε πως «η αποψινή συνάντηση γίνεται για να συζητήσουμε για το καλό της Ομοσπονδίας και της Ομογένειας. Ηλθαμε για να συζητήσουμε για το μέλλον». Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, μπορεί να λέγει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να μην αναφέρεται σε θεσμούς ή πρόσωπα που δεν είναι παρόντες».
Αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας πριν από 33 χρόνια και τόνισε πως «και η παρούσα διοίκηση κάνει το καλύτερο που μπορεί όπως και οι προηγούμενες». Ο κ. Καυκάς υπενθύμισε στην ομήγυρη η οποία απαρτιζόταν από πενήντα περίπου άτομα που αντιπροσώπευσαν συλλόγους και σωματεία, αλλά υπήρχαν και μερικοί παρατηρητές, πως «η Ομοσπονδία ‘έχει παίξει σπουδαίο ρόλο σε εθνικά θέματα στο παρελθόν’» και συμπλήρωσε πως «48 λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Βοστώνη το 1992 για τη διαμαρτυρία στην Ουάσιγκτον για το όνομα της Μακεδονίας, εκτός από εκείνους που μετέβησαν με δικά τους αυτοκίνητα».
ANOIXTH SYZHTHSH OMOSPONDIA 1
Ο κ. Καυκάς είπε ακόμα, πως «πρέπει να έχομε φωνή στην Ελλάδα, στη Βοστώνη, στην Αμερική» και συμπλήρωσε πως «ήλθαμε εδώ διότι μας ενδιαφέρει η οργανωμένη Ομογένεια, όλα γίνονται από αγάπη για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα».
Είπε επίσης, ότι «οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν στις 18 Νοεμβρίου». Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο δεν στάθηκε δυνατόν να δημιουργηθεί συμβούλιο λόγω απροθυμίας εκπροσώπων των συλλόγων να μπουν στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Η κ. Αννα Δελέγκα υποστήριξε «να υπάρχει Ομοσπονδία, αλλά οι σύλλογοι δεν λειτουργούν πια. Να γίνονται μέλη της ομοσπονδίας και άλλοι». Ο κ. Βασίλης Βασιλειάδης είπε πως «οι σύλλογοι έχουν χάσει τη δυναμική τους. Οι νέοι δεν συμμετέχουν. Οι μεγάλοι φορείς έχασαν τη δυναμική τους, δεν έχουν στόχο πλέον» και τόνισε πως «πρέπει να αλλάξουμε τη δομή των συλλόγων ανά περιοχή».
Ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης ανέφερε πως «ο Ελληνισμός περνά κρίση και στην Ελλάδα και εδώ και η κρίση αυτή γίνεται αισθητή στους συλλόγους που ανήκουμε». Πρόσθεσε πως «έγιναν λάθη στρατηγικής, δεν μεταβιβάσαμε τον παλμό στους νέους» και διερωτήθηκε «ποιος είναι ο στόχος μας, ποιο το όραμά μας, ποιο είναι το χρέος μας;».
Ο κ. Τραβαγιάκης πιστεύει πως «αυτή τη στιγμή η κρίση στην Ομοσπονδία μπορεί να ξεπεραστεί μ’ ένα όραμα κι μ’ ένα στόχο, το πώς θα διατηρήσουμε την ελληνικότητα μας».
Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Μπίτσικας τόνισε πως «αυτά που λέτε είναι σωστά αλλά η Ομοσπονδία δεν έχει χρήματα».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου