Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κεφάλαια από την Παγκόσμια Τράπεζα μετά από ελληνικό αίτημα

ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

Οι χώρες μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης ενέκριναν την «πολύ προσωρινή» δέσμευσή του στην Ελλάδα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, που διευθύνει τις διεθνείς δραστηριότητες του ΔΟΧ, παρά το γεγονός ότι επισήμως ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση αναπτυσσόμενων και όχι ανεπτυγμένων χωρών.

Κεφάλαια από την Παγκόσμια Τράπεζα μετά από ελληνικό αίτημα
«Σχεδιάζουμε μια περιορισμένη δέσμευση στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών», είπε ο κ.Τσιτσιράγκος, σημειώνοντας ότι «με όλα όσα έχουν συμβεί (σ.σ. στην Ελλάδα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, τις συνέπειες για την οικονομία, την πτώση του ΑΕΠ, είναι ενδιαφέρον να αναζητηθούν ευκαιρίες στο πλαίσιο μιας περιορισμένης δέσμευσης η οποία προορίζεται να (...) τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα».
Ο Οργανισμός ελπίζει ακόμη να διαδραματίσει ρόλο «καταλύτη» για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θεωρείται ότι ακόμη είναι πολύ εξασθενημένες για να συμβάλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, ανέφερε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι ο ρόλος του ΔΟΧ συνίσταται στον δανεισμό κεφαλαίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε αυτές να χρηματοδοτούν με τη σειρά τους αναπτυξιακά σχέδια και έργα στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.
Οπως είπε ο κ.Τσιτσιράγκος, παρά το συνεχιζόμενο κλίμα αβεβαιότητας και τις καθυστερήσεις, «υπάρχει ένα ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα ... Οι επενδυτές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους».
Το ύψος του ποσού που θα επενδυθεί στην Ελλάδα και το χρονοδιάγραμμα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Η Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που ενισχύεται από τον ΔΟΧ, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μια ακόμη βιομηχανική χώρα, η Νότια Κορέα, είχε επίσης λάβει κατ' εξαίρεση την υποστήριξη του ΔΟΧ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου