Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2015

  • Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής έγινε το βράδυ του Σαββάτου το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ έπειτα από την ονομαστική ψηφοφορία επί 35 άρθρων που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία. Προηγήθηκε συζήτηση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
  • Σε ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Μόνο συμβατικά πλοία εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό. Δεμένα τα πλοία και στα πορθμεία της Σαλαμίνας, στην Αγία Μαρίνα.
  • Μια επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε με την επιστροφή στην κανονική ώρα από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου. Με τη λήξη της θερινής ώρας, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω στις 04.00 ώστε να δείχνουν 03:00.
  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες κηρύχθηκαν οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Χαϊδαρίου, λόγω των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία. Η απόφαση που ελήφθη από την Περιφέρεια Αττικής κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Στην κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Ύδρας, για τους επόμενους τρεις μήνες, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. Τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν σε χειμάρους τους στενούς πλακόστρωτους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες καταστροφές σε παραλιακά εμπορικά καταστήματα. Έκκληση στην Πολιτεία για άμεση συμπαράσταση τόσο στους πληγέντες όσο και στον δήμο απευθύνει ο δήμαρχος, Γ.Κουκουδάκης.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών όταν αυτοκίνητο που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα έπεσε πάνω σε πλήθος που παρακολουθούσε παρέλαση στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι είχε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για τη διοργάνωση συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Στην επικοινωνία που είχε ο Λαβρόφ με τον Κέρι, έπειτα από αμερικανικό αίτημα, οι δύο άνδρες συζήτησαν και την διερεύνηση της δυνατότητας άλλων χωρών στην περιοχή για διαμεσολάβηση με στόχο την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία.
  • Αποφασισμένες να προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων τους, εάν η Γερμανία ή άλλες χώρες πράξουν το ίδιο, ώστε να αποτραπεί η είσοδος προσφύγων στα εδάφη τους, εμφανίζονται η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία. Προειδοποιούν, δε, σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν στην περιοχή των Βαλκανίων να γίνει μία ουδέτερη ζώνη για εγκλωβισμένους μετανάστες.
  • Σήμερα αντί της 1ης Νοεμβρίου τέθηκε σε ισχύ το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το άσυλο στη Γερμανία. Η εσπευσμένη εφαρμογή του στοχεύει μεταξύ άλλων να αποκλιμακώσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών.
  • Η Volkswagen θα «παγώσει» τις προαγωγές των μάνατζερ στη μονάδα της VW τον επόμενο χρόνο στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να καλυφθεί το κόστος από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό, αναφέρει δημοσίευμα γερμανικού επιχειρηματικού περιοδικού.

Οικονομία

  • Δεκαπέντε χρόνια μετά τη «μεταρρύθμιση Γιαννίτση» που δεν έγινε ποτέ, τα στοιχεία για τη χρεοκοπία του Ασφαλιστικού είναι αποκαλυπτικά. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, από το 2000 ως και το 2014 από τον προϋπολογισμό δόθηκαν 201,5 δισ. ευρώ για συντάξεις και εφάπαξ.
  • Η κυπριακή κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου της Νίκου Χριστοδουλίδη, χαιρετίζει τη διπλή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.
  • Οι θεσμοί βγάζουν «κόκκινη κάρτα» στην απόφαση της κυβέρνησης για κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν προβλέπει μειωμένους συντελεστές -οπότε, συνάγεται, είτε θα πρέπει να εξαιρεθεί εξ ολοκλήρου το πεδίο είτε θα πρέπει να επιβληθεί ο συντελεστής του 23%.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου