Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τα τέσσερα βήματα για την επιστροφή της Ελλάδας στη σταθερότητα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΟΥΣ TRUE LEADERS

Στην ανάγκη να αποκατασταθεί πλήρως η σταθερότητα της οικονομίας και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη στις αρχές του 2016, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκδήλωση True Leaders 2014.

Τα τέσσερα βήματα για την επιστροφή της Ελλάδας στη σταθερότητα
Ειδικότερα, ο υπουργός έκανε λόγο για τέσσερα σημεία που σημείωσε ότι θα παίξουν κομβικό ρόλο προς την αποκατάσταση της σταθερότητας και την επιστροφή στην ανάπτυξη, τα οποία είναι τα εξής:
  • Ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης
  • Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τα Χριστούγεννα
  • Ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων ως το τέλος Νοεμβρίου
  • Ολοκλήρωση του σχεδίου ανάκαμψης και επιστροφής της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, τον Μάρτιο
Ο κ. Σταθάκης επιπλέον τόνισε ότι αντίθετα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η ύφεση στο τέλος του έτους αναμένεται να είναι κάτω από το 2%, και να διαμορφωθεί στο 1,3%. Αντίστοιχα βελτιωμένοι, συμπλήρωσε, θα είναι και οι δείκτες της απασχόλησης καθώς και άλλοι οικονομικοί δείκτες.
«Για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη πρέπει να επενδύσουμε στην εξωστρέφεια, να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και να επενδύσουμε σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας ... Για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλα τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως τον νέο αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και τις αναπτυξιακές τράπεζες, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα και κυρίως στη νεανική επιχειρηματικότητα", σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου