Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Βουλή: Ελεγχος στο «πόθεν έσχες» Φλαμπουράρη - Για παράνομο πλουτισμό θα ελεχθεί ο Σταθάκης

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2015
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΙΚΑΛΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ
Βουλή: Ελεγχος στο «πόθεν έσχες» Φλαμπουράρη - Για παράνομο πλουτισμό θα ελεχθεί ο ΣταθάκηςΓια περαιτέρω έλεγχο παραπέμπονται τα πόθεν έσχες των υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες Γιώργο Βαρεμένο.
Ειδικότερα:
Για τυχόν παράνομο πλουτισμό θα ελεγχθεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες, το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στις δηλώσεις του και οι ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν εάν επιβεβαιώνεται το αδίκημα του παράνομου πλουτισμού, καθώς κι εάν το ποσό του 1 εκατ. «ξεχάστηκε» να δηλωθεί (δήλωση πόθεν έσχες 2012 που αφορά χρήση οικονομικού έτους 2011) μια ή περισσότερες φορές. Ο Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε πως υπάρχει «παράλειψη».
Στην περίπτωση του Αλέκου Φλαμπουράρη θα δοθεί στις καταγγελίες του Χάρη Θεοχάρη για «μαύρα ταμεία» της τεχνικής εταιρίας που ήταν μέτοχος. Για τον λόγο αυτό θα ζητηθεί να επισυναφθούν και οι τελευταίοι ισολογισμοί της εταιρίας, με τους ορκωτούς λογιστές να αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συντάξουν έκθεση το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον κ. βαρεμένο. Ο έλεγχος πάντως, για τις δηλώσεις πόθεν έσχες που υποβλήθηκαν το 2015 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Εκτός των δύο επίμαχων υποθέσεων, η επιτροπή αποφάσισε επίσης:
Για την υπόθεση της off shore του Παύλου Χαϊκάλη στην Κύπρο, με δεδομένο το νόμο του 2003, ο Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε πως θέμα off shore δεν υπάρχει, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκή εταιρία, από την οποία φαίνεται να εισέπραξε 30.000 ευρώ. Ζητήθηκε από την επιτροπή περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν δηλώθηκε το ποσό αυτό στην εφορία ή όχι.
Αναφορικά με την υπόθεση του Αλ. Μητρόπουλου, ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες είπε πως ασχολούνται πλέον οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρεμένος επέριψε ευθύνες στη Ζ. Κωνσταντοπούλου, καθώς η εν λόγω επιτροπή στην προηγούμενη της σύνθεση και υπό την προεδρία της συνεδρίασε μόλις 3 φορές.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου