Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2015

  • Άλλες έξι σοροί μεταναστών-προσφύγων εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, ενώ ένα κοριτσάκι ενός έτους που νοσηλευόταν στην Εντατική κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης. Πλέον ο αριθμός των θυμάτων από ναυάγια κατά την 28η Οκτωβρίου σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι ανέρχεται στους 18, εκ των οποίων τα 12 παιδιά.
  • Ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ανέλαβε την ηγεσία της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC). Αντικαθιστά τον Γάλλο στρατηγό Πατρίκ ντε Ρουσιέ.
  • Αναγκαία περισσότερο από ποτέ, με επίκεντρο το προσφυγικό, χαρακτηρίζει τη δημιουργία λατρευτικού χώρου για μουσουλμάνους (τζαμί) στην Αττική η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Και αυτό όχι μόνο για λόγους στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά, σύμφωνα με την περιφερειάρχη, και για λόγους εθνικής ασφάλειας.
  • «Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του».Με αυτή την ρήση, στα ελληνικά, άρχισε την ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. «Αλάνθαστος δεν είναι κανείς στην Ευρώπη, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Γερμανοί» πρόσθεσε.
  • Με βασικό θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε για τις προτάσεις που επεξεργάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για βασική εθνική σύνταξη 384 ευρώ, ποσό στο οποίο θα προστίθεται το ανταποδοτικό τμήμα των εισφορών που έχει καταβάλει κάθε ασφαλισμένος.

Κόσμος

  • Αεροσκάφος Boeing 767 της Dynamic Airways έπιασε φωτιά σε αεροδρόμιο της Φλόριντα. Το αεροπλάνο εκκενώθηκε και σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Μπρόγουαρντ αρκετά άτομα τραυματίστηκαν.
  • Έρευνα για τον θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού έχουν ξεκινήσει οι Αρχές του Μιζούρι. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, στη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία στο Νόρμαντι, προάστιο του Σεντ Λούις. Η αστυνομία κάνει λόγο για αυτοκτονία, ωστόσο συγγενείς του νεαρού αμφισβητούν αυτή την εκδοχή, μιλώντας για «απροκάλυπτο ψέμα».
  • Tην ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στη Γερμανία η διαχείριση του ζητήματος από την καγκελάριο Μέρκελ κλιμακώνει την ένταση μεταξύ των συγκυβερνώντων αδελφών χριστιανικών κομμάτων CDU και CSU.
  • Πολύ λίγα έχουν γίνει ως προς την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών μετά τον χείμαρρο αποκαλύψεων για τις μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, τονίζουν οι ευρωβουλευτές σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε την Πέμπτη -στο πλαίσιο του οποίου καλούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να χορηγήσουν άσυλο στο «βαθύ λαρύγγι» της NSΑ Έντουαρντ Σνόουντεν ως «προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και να εμποδίσουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
  • Ο Πολ Ράιαν εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη, διαδεχόμενος τον Τζον Μπένερ, ο οποίος είχε παραιτηθεί αιφνιδίως, έχοντας δεχθεί επικρίσεις για την ήπια τακτική που ακολουθούσε απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικής. Ο Πολ Ράιαν είναι ο νεότερος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον 1869.

Οικονομία

  • Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
  • Κίνητρα για επενδύσεις, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέτρα για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και δημιουργία παρατηρητηρίου μεταρρυθμίσεων είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον αντιπρόεδρο και Επίτροπο για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις με τους οποίους συναντήθηκε στις Βρυξέλλες.
  • Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της δόσης ύψους 2 δισ. ανέφερε πηγή αναφερόμενη στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στο EuroWorking Group. Όπως σημείωσε, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες για να κλείσει η εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, ενώ υπογράμμισε πως εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή στους Ζωσιμάδες, ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της φάσης ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδος. Στον 3ο Όμιλο η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τα Χανιά, όπου παρά το ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, οι Χανιώτες κατάφεραν την ολική ανατροπή (1-2). Στον 7ο όμιλο, η Λάρισα νίκησε εύκολα με 4-1 στην Ελευσίνα του τοπικού Πανελευσινιακού.
  • Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος αναλαμβάνει τις τύχες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Γερμανός προπονητής θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ΕΠΟ, το οπιοίο θα του αποφέρει 560.000 ευρώ ετησίως. Το ντεμπούτο του θα γίνει στον φιλικό αγώνα με το Λουξεμβούργο στις 13 Νοεμβρίου. Τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό υποδέχθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ο νέος συνεργάτης του, Κώστας Τσάνας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου