Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Περισσότερα από 5 εκατ. παιδιά στις ΗΠΑ έχουν γονιό στη φυλακή

Περισσότερα από 5 εκατ. παιδιά στις ΗΠΑ έχουν γονιό στη φυλακή
      
Περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες – ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 7% του πληθυσμού των παιδιών στην χώρα- έχουν τουλάχιστον ένα γονιό  στη φυλακή, σύμφωνα με έρευνα.

Η έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Child Trends για τις επιδράσεις της φυλάκισης ενός γονιού στα παιδιά, δημοσιεύεται, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει θέσει σε προτεραιότητα στη δεύτερη του προεδρική θητεία την μεταρρύθμιση του συστήματος απόδωσης ποινικής δικαιοσύνης.

Ο αριθμός των 5 εκατομμυρίων αφορά παιδιά έως την ηλικία των 18 ετών που είχαν κάποια στιγμή έναν γονέα που ζούσε μαζί τους, όταν οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι αριθμοί βασίζονται σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2011-12 από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ.

Μια έρευνα του 2007 για τα παιδιά που είχαν έναν γονέα στην φυλακή εκτιμούσε τον σχετικό αριθμό στα 1,7 εκατομμύρια – ή 2% ποσοστό. Αυτός ο υπολογισμός περιελάμβανε γονείς που δεν κατοικούσαν στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά τους, ανέφερε η οργάνωση.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μαύρα, τα φτωχά και τα παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν έναν γονέα που ζούσε μαζί τους πριν οδηγηθεί στην φυλακή. Τα μαύρα παιδιά έχουν διπλάσια πιθανότητα από όσο τα λευκά να έχουν ένα γονέα στην φυλακή.

Άλλες μελέτες υποδεικνύουν τους συσχετισμούς μεταξύ της φυλάκισης του γονέα με την κατάσταση υγείας του παιδιού, με προβλήματα συμπεριφοράς, την κακή απόδοση στο σχολείο και την παρουσίαση σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας κατά την ενηλικίωση των παιδιών, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι επιπτώσεις μπορεί να περιοριστούν με την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του παιδιού και του γονιού, μετριάζοντας το στίγμα της φυλάκισης και δημιουργώντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον κατά την επίσκεψη των παιδιών στις φυλακές, σημείωσε η οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου