Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2015

  • Με προτροπή στους Κρητικούς να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές εμφανίσθηκε στο Ηράκλειο ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τη ΝΔ είπε ότι η ενότητά της δεν κινδυνεύει, αλλά από μόνη της δεν φτάνει.
  • Υπέρ της επιτακτικής αναμόρφωσης της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ομιλία του, το βράδυ της Παρασκευής, στη Λαμία. Αν εμείς δεν αναμορφώσουμε τη Νέα Δημοκρατία, με τις ταχύτητες που τρέχουν σήμερα τα πράγματα, οι πολίτες θα μας προσπεράσουν, είπε.
  • Επίθεση με σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, σε δηλώσεις του στο Επιμελητήριο Εύβοιας, είπε ότι ο πρωθυπουργός, ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές, είναι ήδη φθαρμένος και ανεπαρκής να διαχειριστεί την επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.
  • Εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων του από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, ενώ το Ποτάμι, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί το Σάββατο στην Ολομέλεια, οπότε και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
  • Σήμερα, Παρασκευή, ήταν τα τελευταία δρομολόγια που έγιναν για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά. Και αυτό διότι έληξε η σύμβαση που είχε υπογραφεί με τις εταιρείες, οι οποίες πάντως συμμετείχαν και στον νέο διαγωνισμό. Έτσι, πολύ πιθανόν από αύριο, Σάββατο, θα αρχίσουν τα νέα δρομολόγια.

Κόσμος

  • Την ανάπτυξη «λιγότερων από 50» ανδρών των ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία σε συμβουλευτικό-συντονιστικό ρόλο δίπλα σε μετριοπαθείς αντικαθεστωτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ -κίνηση στην οποία είχε αντισταθεί μέχρι σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα για να αποφύγει να συρθεί σε έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα αναπτύσσεται νέα μονάδα ειδικών επιχειρήσεων στο Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ και μαχητικά Α-10 και καταδιωκτικά F-15 στη βάση του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία.
  • Πενήντα εκδότες από μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφράζοντάς του την ανησυχία τους για τις επιθέσεις που δέχεται η ελευθερία του Τύπου στη χώρα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. «Μοιραζόμαστε τις ευρύτερες ανησυχίες ότι τα πρόσφατα γεγονότα είναι μέρος μιας συντονισμένης εκστρατείας φίμωσης οποιασδήποτε αντιπολίτευσης ή κριτικής προς την κυβέρνηση στην πορεία προς τις εκλογές» σημειώνεται στην επιστολή.
  • Η Τουρκία έχει σκοτώσει περίπου 2.000 «τρομοκράτες» σε πρόσφατες επιχειρήσεις εντός και εκτός τουρκικού εδάφους, σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.
  • Χωρίς συμφωνία για τον ρόλο του Άσαντ στη Συρία έληξαν οι διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη συριακή κρίση -στις διευρυμένες συνομιλίες για πρώτη φορά συμμετείχαν στις διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπείες από ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν. «Οι Σύροι πρέπει να αποφασίσουν» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ. Στόχος παραμένει, όπως ανέφερε κοινό ανακοινωθέν, η δημιουργία μιας «αξιόπιστης, χωρίς αποκλεισμούς, μη σεχταριστικής» διακυβέρνησης στη Συρία, καθώς και κατάπαυση του πυρός στη χώρα.
  • Μιλώντας πίσω από κλειστά σύνορα, φράχτες και συρματοπλέγματα για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έρχεται τώρα να προειδοποιήσει για «κρίση δημοκρατίας» στην Ευρώπη λέγοντας ότι το σύστημα δεσμευτικών ποσοστώσεων για την κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφωνήθηκε χωρίς να γίνει σεβαστή η γνώμη των πολιτών.

Οικονομία

  • Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και θα γίνουν γνωστές οι κεφαλαιακές τους ανάγκες.
  • Τι απαντά ο όμιλος εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ με αφορμή δημοσιεύματα για πιθανή εμπλοκή στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας πετρελαίου στη Δ.Ελλάδα (Άρτα – Πρέβεζα, ΒΔ Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία) ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Με βάση όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ποιοτικά κριτήρια, θα γίνει η τελική αξιολόγηση των προσφορών για την απόκτηση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, ενώ ο προσδιορισμός του τιμήματος θα πραγματοποιηθεί υπό τον όρο υλοποίησης των επενδύσεων. Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητισμός

  • Η 11η αγωνιστική της Premier League αρχίζει και... τελειώνει το μεσημέρι του Σαββάτου! Έστω και με κάποια δόση υπερβολής, η αναμέτρηση Τσέλσι - Λίβερπουλ είναι «όλα τα λεφτά». Ο ιδιαίτερα προβληματισμένος Ζοσέ Μουρίνιο υποδέχεται τον νεόφερτο στο Νησί, Γιούργκεν Κλοπ με τις δύο ομάδες να καίγονται για τη νίκη. Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 11η αγωνιστική, με την οποία συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα. Η πρωτοπόρος Ρόμα αναμετράται το βράδυ (21:45) του Σαββάτου με την Ίντερ στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».
  • Την ήττα με 1-0 στο Σπλιτ από την τοπική RΝΚ γνώρισε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική του κροατικού πρωταθλήματος. Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Champions League, η πρωταθλήτρια Κροατίας έχασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δίνοντας την ευκαιρία στο νικητή του κυριακάτικου ντέρμπι κορυφής μεταξύ Χάιντουκ και Ριέκα να ξεφύγει.
  • Το ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε «απόσταση βολής» από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στο ντεμπούτο του νέου προπονητή της, Γκουστάβο Πογέτ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου