Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Γεμάτο το θέατρο του Μαλιωτείου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Με επιτυχία έγινε χθες η γιορτή του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στο θέατρο του Μαλιώτειου Πολιτιστικού Κέντρου που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Σταμάτης Άστρας.
Προσευχή έκανε ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος
Η Χορωδία της Θεολογικής Σχολής έψαλλε τους Εθνικούς Ύμνους το απλοτήκιο της Αγίας Σκέπης και το Τη Υπερμάχω ενώ τραγούδησαν και το “Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ... μη λησμονάτε τη χώρα μου”.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά ο οποίος υπενθήμησε ότι “Η 28η Οκτωβρίου, 1940 είναι μόνο μία στιγμή της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. Πρέπει να λέμε ΟΧΙ στους εχθρούς του Γένους, στους εχθρούς του Έθνους. ΟΧΙ στην αφομοίωση, ΟΧΙ στην εξάλειψη της Ελληνικής Γλώσσας.” Εκ μέρους του Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας και όλων των Συλλόγων μελών της ευχαρίστησε όλους και όλες που συμμετείχαν στη γιορτή. “Ευχαριστούμε τους μαθητές και μαθήτριες, τους δασκάλες και δασκάλες για τη συμμετοχή τους, ευχαριστούμε τους γονείς που υποστηρίζουν την Ελληνική Γλώσσα, την Παιδεία. Τα παιδιά, οι νέοι και νέες είναι το μέλλον του Ελληνισμού”.
Στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ιφιγένεια Καναρά η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ημέρας και στο τι σημαίνει να είμαστε Έλληνες.
Ακολούθησε ο κεντρικός ομιλητής καθηγητής διεθνολόγος Κωνσταντίνος Λάβδας της Έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts, Τhe Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University. Μια Επέτειος Ελευθερίας σε μια Εποχή Αυξημένων Ευθυνών” όπου συνέδεσε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, 1940 με το σήμερα και με την ιστορία της Ελλάδος.
Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες έξι απογευματινών Σχολείων απήγγειλαν Ποιήματα ενώ έξη μαθητές και μαθήτριες από το Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο του Lowell τραγούδησαν και χόρεψαν Ελληνικά.
Τρία χορευτικά συγκροτήματα “Μητροπόλεως Βοστώνης”, “Παναγίας Σουμελά” και “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου” με εθνικοτοπικές ενδυμασίες χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Η γιορτή έκλεισε με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο ο οποίος είπε μεταξύ των άλλων. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία, νομίζω ότι η φετινή εκδήλωση ήταν η καλύτερη τα τελευταία χρόνια, συγχαρητήρια στο Πρόεδρο Βασίλη Καυκά και σε όλη την Ομοσπονδία...”

Ακολούθησε δεξίωση στο λόμπυ του Μαλιώτείου Πολιτιστικού Κέντρου όπου συμμετείχαν περί τα 300 άτομα.

Σημείωση: Από τα μέσα ενημέρωσης μόνο ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος από τον Εθνικό Κήρυκα ήταν παρών ενώ έλλαμψαν με την απουσία τους "παράγοντες" και πρώην αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου