Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2015

  • Σε ισχύ τίθενται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
  • Μηνύματα κατά του φασισμού στέλνουν τα κόμματα με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
  • Το θέμα της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας «είναι ζήτημα της εσωτερικής έννομης τάξης της Κύπρου, ζήτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Βουλής των Αντιπροσώπων και των κομμάτων της Κύπρου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.
  • Την προφυλάκιση και των πέντε μελών της ένοπλης οργάνωσης «Εψιλον Ευ» αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στην Καλαμάτα.
  • «Το οχυρό του Ρούπελ και η ιστορία του μας διδάσκει ότι τα μεγάλα ιδανικά, όταν έχουν συνεπείς και αποφασισμένους υποστηρικτές και μαχητές, δεν πέφτουν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Οχυρό Ρούπελ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Κόσμος

  • Η ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν την πρώτη τους επιβεβαιωμένη απώλεια στη Συρία, από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για έναν 19χρονο που υπηρετούσε ως υποστηρικτικό προσωπικό στην Πολεμική Αεροπορία. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, μόνο που οι γονείς του αρνούνται κατηγορηματικά να πιστέψουν σε αυτή την εκδοχή.
  • Δεν κατάφεραν οι ευρωβουλευτές να ξεπεράσουν τις προσωπικές και κομματικές διαφορές τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το μεταναστευτικό. Ένταση προκάλεσε η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών της Ακροδεξιάς που χρησιμοποίησαν πέραν του δέοντος τη δυνατότητα παρεμβάσεων (με ανύψωση μπλε κάρτας βάσει του κανονισμού) δημιουργώντας καθυστερήσεις.
  • Ο Φρανσουά Ολάντ και η Ανγκελα Μέρκελ μοιράζονται τις ίδιες απόψεις αναφορικά με την προσφυγική κρίση και όσα πρέπει να γίνουν από πολιτική άποψη, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου.
  • Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν, όταν ελικόπτερο κατερρίφθη δυτικά της Τρίπολης στη Λιβύη. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 16 άτομα και μεταξύ των νεκρών είναι ένας από τους επικεφαλής του συνασπισμού της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια.
  • Ο συνασπισμός των δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που πολεμά στην Υεμένη αρνήθηκε την Τρίτη ότι τα αεροπλάνα του βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), στα βόρεια της χώρας.

Οικονομία

  • Να αποκατασταθεί ο ρυθμός της οικονομίας άμεσα και να επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2016 στοχεύει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή βράβευσης επιχειρήσεων που διοργανώνει ο Όμιλος ICAP στο πλαίσιο του θεσμού TRUE LEADERS.
  • Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται, σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, λιγότερα χρήματα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αναφέρει σε τηλεγράφημά της η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters και επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος βοήθειας.
  • Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εθεάθησαν σε αίθουσες συνεδριάσεων κεντρικού ξενοδοχείου μαζί με τον κορεάτη Γκλεν Κιμ ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση. Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις αφορούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αθλητισμός

  • Η επίσημη ανακοίνωση απομένει πλέον από την ΕΠΟ για τον Μίχαελ Σκίμπε, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, αφού ο 50χρονος Γερμανός έχει συμφωνήσει σε όλες τις βασικές λεπτομέρειες με την Ομοσπονδία. Ο Σκίμπε δεν ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας των υποψηφίων, όμως μετά το "ναυάγιο" με τον Μπερντ Σούστερ ανέβηκε πολλές θέσεις έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων, καθώς θεωρήθηκε ότι είναι σε ηλικία που έχει κίνητρο και φιλοδοξίες.
  • Τραγωδία για τη Άρσεναλ που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο «Χίλσμπορο». Σα να μην έφτανε αυτό, ο Αρσέν Βενγκέρ είδε και τους Γουόλκοτ (18') και Τσάμπερλεϊν (5') να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίες. Αποκλεισμός σοκ και για την Τσέλσι στα πέναλτι με 5-4 από την Στόουκ Σίτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση). Στα πέναλτι προκρίθηκαν οι Έβερτον (4-3) επί της Νόριτς (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και η Χαλ (5-4) επί της Λέστερ (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση).
  • Με γκολ του Μάουρο Ικάρντι στο 67ο λεπτό, η Ίντερ νίκησε 1-0 την Μπολόνια στο "Ρενάτο Νταλ΄ Άρα" στο εναρκτήριο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος, με ένα ματς περισσότερο από τις Ρόμα, Φιορεντίνα, Νάπολι και Λάτσιο που ακολουθούν. Η επιτυχία της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι προσλαμβάνει ιδιαίτερη διάσταση, καθώς οι "νερατζούρι" αγωνίζονταν από το 61ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Φελίπε Μέλο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου