Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2015

  • Τρεις ήταν οι επιτυχίες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στην άτυπη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Ύστερα από «πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», όπως τη χαρακτήρισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ, «αποκρούσαμε την πρόταση για κοινή φύλαξη των χερσαίων συνόρων μας με την ΕΕ».
  • Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, εξερράγη τη Δευτέρα επί της οδού Νικηταρά και Αριστομένους, στο κέντρο της Καλαμάτας.
  • Μήνυση εναντίον του εποπτεύοντος εισαγγελέα, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Περιγράφει την «απάνθρωπη» όπως τη χαρακτηρίζει καθημερινότητά του στις φυλακές. Μετά την πολύμηνη εξαφάνισή του και τη σύλληψή του τώρα είναι σε καθεστώς απομόνωσης επ' αόριστον που του έχει δημιουργήσει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
  • Εισβολή στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη λεωφόρο Συγγρού, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου, προσήγαγαν συνολικά 19 άτομα κατά την έξοδό τους από το κτίριο και τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
  • «Μόνον ενωμένοι στο εσωτερικό μέτωπο αλλά και κάνοντας τις ορθές συμμαχίες στον διεθνή πολιτικό περίγυρο, επιτυγχάνονται οι μεγάλοι εθνικοί στόχοι. Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα πράττουμε και στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς όλες τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε έκθεση κειμηλίων στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Κόσμος

  • Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές του αντιισλαμικού κινήματος Pegida διαδήλωσαν για μία ακόμη φορά το βράδυ της Δευτέρας εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων στη Δρέσδη, ωστόσο η συμμετοχή ήταν κατά το ήμισυ χαμηλότερη σε σύγκριση με την περασμένη Δευτέρα όταν συμπληρώθηκε η πρώτη επέτειος κινητοποιήσεων του ξενοφοβικού κινήματος.
  • Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, έξι ημέρες πριν τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, ο θάνατος 25χρονης την οποία πυροβόλησε αστυνομικής στη διάρκεια εφόδου στην κατοικία της στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Αστυνομικός πυροβόλησε την 25χρονη όταν εκείνη του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του πριν εισέλθει, σύμφωνα με την μαρτυρία της οικογένειά της. Για συμπλοκή κάνει λόγο η αστυνομία.
  • Τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν στα χέρια τζιχαντιστών αφηγούνται σε βίντεο που δημοσιοποίησαν τη Δευτέρα οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν οι πρώην όμηροι του Ισλαμικού Κράτους που απελευθερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κοινή επιχείρηση των αμερικανικών και κουρδικών δυνάμεων. Αποσπάσματα του βίντεο της επιχείρησης είχαν δοθεί την Κυριακή στη δημοσιότητα.
  • Τέλος στο δικαίωμα επ' αόριστον διαμονής στο Βέλγιο για όσους έχουν αποκτήσει το καθεστώς του πρόσφυγα θέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου ύστερα από πιέσεις του εθνικιστικού κόμματος NVA, αναφέρει η βελγική εφημερίδα De Tijd σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «To N-VA επιβάλλει την προσωρινή διαμονή για τους πρόσφυγες».
  • Σεισμός 7,5 βαθμών συγκλόνισε τις βόρειες περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, αλλά και τις γειτονικές χώρες, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας με επίκεντρο το ορεινό Χιντουκούς. Το χτύπημα του Εγκέλαδου έβγαλε πανικόβλητους κατοίκους στο δρόμο ακόμη και στην Ινδία. Στους 215 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί. Φωτορεπορτάζ

Οικονομία

  • Η ανεργία στη Γαλλία κατέγραψε τον Σεπτέμβριο πτώση κατά ένα ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τα τέλη του 2007 (-0,7%) σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μια καλοδεχούμενη, ευνοϊκή εξέλιξη για την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εν όψει των τοπικών εκλογών του Δεκεμβρίου.
  • Μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα περιείχε φάκελος που έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσω αλληλογραφίας, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ο φάκελος παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου και θα εξεταστεί.
  • Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει την αγορά εργασίας και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Β.Ντομπρόβσκις με τον Γ.Κατρούγκαλο. «Για παραγωγική συνάντηση» μίλησε ο ευρωπαίος αξιωματούχος. Να αποφευχθεί νέα μείωση συντάξεων «με εισαγωγή άλλων πόρων στο Σύστημα» και να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην αγορά εργασίας, το αίτημα Κατρούγκαλου στη Κομισιόν.

Αθλητισμός

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να είναι στην κορυφή της λίστας του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής ολοκλήρωσε τις επαφές και ενημέρωσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για τα δεδομένα που ισχύουν. Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι ο Ουρουγουανός αποτελεί τον υπ'αριθμόν ένα στόχο, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις τις οποίες έχει προχωρήσει ο «Μίλο».

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου