Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2015

  • Κορυφαίοι αθλητές θα συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Νάξο για να δαμάσουν τα κύματα στο μεγαλύτερο Freestyle Windsurf event της Ελλάδας που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή Λαγκούνα δίπλα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.
  • Τεράστιες καταστροφές, έναν νεκρό και μία τραυματία άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα την Πέμπτη. Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που όλο το 24ωρο δέχτηκε μόνο στην Αττική 3.500 κλήσεις. Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που εξαφανίστηκε στο Καματερό. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο.
  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Βασ.Σοφίας, από το ύψος του ξενοδοχείου Hilton, και η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος. Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. με 2.500 αστυνομικούς επί ποδός.
  • Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει το πρωί της Παρασκευής (09:45) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ.Ολάντ, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν η υπογραφή κοινής διακήρυξης και κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 12:15 θα απευθύνει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
  • Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. «Οι άδειες των καναλιών είναι δημόσια περιουσία και όχι ατομική περιουσία του οποιουδήποτε επιχειρηματία, Έλληνα ή αλλοδαπού, ή των κκ Τσίπρα, Καμμένου και Παππά για να τις πάρουν "σπίτι" τους».

Κόσμος

  • Στον Πέδρο Πάσους Κοέλιου επέλεξε τελικά ο πορτογάλος πρόεδρος να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης -αναγκαστικά, μειοψηφίας- προκαλώντας την άμεση αντίδραση των κομμάτων του αριστερού στρατοπέδου που από κοινού έχουν περισσότερες έδρες στο Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος έκρινε πως η πρόταση για αριστερό σχήμα δεν ήταν βιώσιμη λόγω των μεγάλων διαφορών των κομμάτων αλλά και θα μπορούσε να αμφισβητήσει την «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». Η κίνηση στήνει το σκηνικό για παράταση της αβεβαιότητας.
  • Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ θα επισκεφτεί την Ουάσινγκτον τη Δευτέρα για να συζητήσει το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της εταιρείας Volkswagen με τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Φόξ.
  • Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια κοινής επιχείρησης από αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Πρόκειται για τον πρώτο αμερικανό στρατιώτη που χάνει τη ζωή του στο Ιράκ από το 2011. Συνολικά, 69 άτομα απελευθερώθηκαν.
  • «Συγκρατημένα αισιόδοξος» για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά από συνάντηση μίας ώρας με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου στο Βερολίνο. Πριν από τη συνάντηση, ο Νετανιάχου είπε ότι η ευθύνη βαραίνει τον Μαχμούτ Αμπάς, σημειώνοντας ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης «διαδίδει ψεύδη» για το Ισραήλ. Βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης συζήτησε ο Νετανιάχου και με την Φεντερίκα Μογκερίνι.
  • Την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στη Βεγγάζη υπερασπίστηκε η Χίλαρι Κλίντον, καταθέτοντας σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων -όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Στελέχη των Δημοκρατικών υποστηρίζουν ότι η χρονική στιγμή της κατάθεσης της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχει ως στόχο να πλήξει την προεκλογική της εκστρατεία.

Οικονομία

  • Αργά το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία ορίζεται ο αναπληρωτής της πρώην πλέον γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.
  • Με το χάσμα μεταξύ κουαρτέτου και ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας να παραμένει, θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς σήμερα, Παρασκευή. Ενδεικτικό της δυσκολίας να γεφυρωθεί η απόσταση είναι ότι ήδη κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας δεν αποκλείουν να αναζητηθεί τελικά πολιτική λύση για να λυθεί το θέμα.
  • Συνάντηση μισής ώρας είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διευρυμένων επαφών μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γαλλίας.

Αθλητισμός

  • Τρίτη ισοπαλία στα τρία παιχνίδια του Europa League για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 0-0 με την Κράσνονταρ στο γήπεδο της Τούμπας, για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 87΄ αποβλήθηκε ο Τζεντρζέτζικ και στο 89΄ ο Ζαϊρο, αμφότεροι με 2η κίτρινη κάρτα.
  • «Άσφαιρη» ισοπαλία παραχώρησε ο ΠΑΟΚ στην Κράσνονταρ (ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ 0-0) για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League. Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και με την τρίτη ισοπαλία στον όμιλο ήδη έχει χάσει έδαφος στην υπόθεση πρόκριση.  Ο Αστέρας Τρίπολης που εξ αρχής είχε δύσκολη αποστολή στο πλαίσιο του 11ου ομίλου, γνώρισε την ήττα (ΑΠΟΕΛ - Αστέρας 2-1) στο «ΓΣΠ» της Κύπρου από τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με ανατροπή, αφού η ομάα της Τρίπολης είχε προηγηθεί. Η Ντόρτμουντ πέρασε εύκολα από την Καμπάλα. Μόνο νίκες για Νάπολι, Ραπίντ και Μπράγκα.
  • Την εκτός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ για την 3η αγωνιστική του Europa League. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη αν και προηγήθηκαν με 1-0 στο 8’ με γκολ του Λιούι στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καβενάγκι με πέναλτι ισοφάρισε, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καρλάο στο 59’.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου