Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚAΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2015

  • Μια επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουν στην Ελλάδα με την επιστροφή στην κανονική ώρα από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου. Με τη λήξη της θερινής ώρας, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω στις 04.00 ώστε να δείχνουν 03:00.
  • Επί διαδικαστικών θεμάτων έλαβε αποφάσεις η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδρίασε την Παρασκευή. Μεταξύ άλλων ελήφθησαν αποφάσεις για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.
  • Αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της κοινής συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
  • Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσίασε η Βεργίνα Τηλεόραση.
  • Επίθεση σε Μεϊμαράκη και Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απ.Τζιτζικώστας κάνοντας λόγο για «εσωκομματικούς συσχετισμούς» και «συμφωνίες πίσω από κλειστά γραφεία». Μιλώντας στον Βήμα 99,5 άσκησε κριτική για την παρουσία της κ. Μπακογιάννη στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Φρ.Ολάντ, όπως και για το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιο άλλο πρόσωπο από τη ΝΔ -πλην της κ. Μπακογιάννη- να είναι υποψήφιο για την αντιπροεδρία στο ΕΛΚ.

Κόσμος

  • Σαράντα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό έξω από τη Μπορντώ, στη νότια Γαλλία. Το λεωφορείο μετέφερε ηλικιωμένους και μετά τη σύγκρουση, σε επικίνδυνη στροφή του δρόμου, τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι ηλικιωμένοι είχαν ξεκινήσει το πρωί από κοντινή πόλη για εκδρομή.
  • Το Μεξικό προετοιμάζεται για τον ιστορικών διαστάσεων κυκλώνα Πατρίσια, ο οποίος προσεγγίζει τις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας. Ο κυκλώνας είναι κατηγορίας πέντε και είναι ο πιο ισχυρός που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO), η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ, τον συνέκρινε με τον τυφώνα Χαϊγιάν που είχε σκοτώσει 6.300 άτομα στις Φιλιππίνες το 2013.
  • «Εποικοδομητική» και «παραγωγική» χαρακτήρισε ο Τζον Κέρι τη συνάντηση στη Βιέννη που είχαν αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία που είχαν στόχο να βρουν πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία. Από την πλευρά της, η Ρωσία σημείωσε ότι θέλει να συμμετάσχουν σε μελλοντικές συνομιλίες το Ιράν και η Αίγυπτος.
  • Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε 244 άτομα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί το 2013. Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν οι καταδικασθέντες ήταν και ότι «λέρωσαν τζαμί».
  • Δακρυγόνα και βομβίδες κρότου - λάμψης πέταξαν σε φοιτητές στην Πρετόρια αστυνομικοί. Οι φοιτητές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών και απαίτησαν να τους απευθυνθεί ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν θα αυξηθούν τα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

Οικονομία

  • Τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συζητήθηκαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής το οποίο συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
  • Στον ορισμό δύο συντονιστών για την αναζήτηση κοινών τομέων ενδιαφέροντος για επενδύσεις προχώρησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης που υπέγραψαν οι δύο ηγέτες. Η κίνηση αυτή είναι ίσως η βασικότερη απόφαση, με καθαρά πρακτική αξία, που προκύπτει από την επίσκεψη του κ. Ολάντ στην ελληνική πρωτεύουσα.
  • Με θετικό πρόσημο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που εκδηλώθηκαν λίγη ώρα πριν το κλείσιμο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 712,49 μονάδες, με άνοδο 0,32%, συμπληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο κατέγραψε κέρδη 3,87%.

Αθλητισμός

  • Με το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ να ξεχωρίζει συνεχίζεται με τη 10η αγωνιστική η Premier League. Στο «Μπαλαϊδος» του Βίγκο διεξάγεται η σπουδαιότερη αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, με τη Θέλτα να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η πρωτοπόρος της Bundesliga και αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Μπάγερν Μονάχου στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Δύσκολο έργο στην προσπάθεια να μείνει πρώτη έχει η Φιορεντίνα, η οποία στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος υποδέχεται τη Ρόμα στον ντέρμπι της αγωνιστικής.
  • Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παναθηναϊκός και λίγες ώρες μετά την επιστολή της ΕΠΟ προς τη Σούπερ Λιγκ, έπειτα από το αίτημα της ΠΑΕ για αλλαγή του διαιτητή Αρετόπουλου από το κυριακάτικο ντέρμπι. Οι «πράσινοι» απάντησαν στην Ομοσπονδία χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρό της «τρις κακουργηματικά κατηγορούμενο» και επισημαίνουν πως και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ εμπλέκεται δικαστικές έρευνες στο ποδόσφαιρο. Τέλος, οι «πράσινοί» τονίζουν πως κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους.
  • Τα Τρίκαλα επικράτησαν με σκορ 3-2 της Κέρκυρας στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Football League και βρίσκονται πλέον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα φάνηκε πως διατηρούν -έστω και δύσκολα- τον ρόλο του αουτσάιντερ για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2, αλλά οι Θεσσαλοί κατάφεραν να βρουν τον δρόμο για τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου