Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2015

  • Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας, πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη, ο (Μέγας Ναπολέων) πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η διήμερη επίσκεψη του γάλλου προέδρου κρίνεται ως ιδιαίτερης πολιτικής αλλά και οικονομικής σημασίας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στη Βουλή το μεσημέρι (12:00) της Παρασκευής, καθώς εκτιμάται πως θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και θα επαναλάβει την υποστήριξή του για την αναδιάρθρωση του χρέους. (Τι ανταλάγματα θα πάρει;)
  • Παλλιμενική 24ωρη απεργία, πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε όλα στα λιμάνια, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας. Κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ και στη Θεσσαλονίκη.
  • Παρουσία λίγων δεκάδων καλεσμένων τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο γάμος της Κάτια  Ριμπολόβλεβα, της κόρης τους ρώσου κροίσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με τον Χουάν Σαρτορί στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στον Σκορπιό.
  • Με ευρεία συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών και άλλες διατάξεις».
  • Κατηγορίες κατά του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης υποστηρίζοντας ότι στην τεχνική εταιρεία όπου ήταν μέτοχος υπήρχαν «μαύρα ταμεία».

Κόσμος

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία με επιστολή τους στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν από την επιτροπή κυρώσεων για το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας να εξετάσει και να «αναλάβει δράση» μετά την πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από την Τεχεράνη.
  • Ο Λευκός Οίκος επέκρινε με σφοδρότητα την υποδοχή του σύρου προέδρου στη Μόσχα, λέγοντας πως η Ρωσία «άπλωσε το κόκκινο χαλί» σε έναν Άσαντ που «έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του», όπως ανέφερε. Η επίσκεψη του Μπασάρ αλ Άσαντ στο Κρεμλίνο, που είχε δημοσιοποιηθεί μετά την ολοκλήρωσή της, επικεντρώθηκε στη συνέχιση των ρωσικών επιδρομών στη Συρία.
  • Το περιεχόμενο του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην AOL του αρχηγού της CIA, Τζον Μπρέναν, υποστηρίζει ότι έχει το Wikileaks και υπόσχεται ότι σύντομα θα το δώσει στη δημοσιότητα.
  • Δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε την Τετάρτη, βάζοντας ένα τέλος στη φημολογία μηνών και αφαιρώντας ένα μεγάλο πολιτικό εμπόδιο για την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.
  • Η Ουγγαρία δεν προτίθεται να ανοίξει οποιονδήποτε διάδρομο για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν από το νότο στη ζώνη Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Οικονομία

  • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 9 το πρωί. Όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα συζητηθεί και στη συνάντηση με τους δανειστές.
  • Παρά τη χαμηλότερη του αναμενόμενου ύφεση το 2015 και το 2016 οι Θεσμοί αμφισβητούν ότι μπορούν να πιαστούν οι στόχοι του πρωτογενούς ισοζυγίου για έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ φέτος και πλεόνασμα 0,5% του χρόνου, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την πρώτη ημέρα των συναντήσεων κυβέρνησης-τρόικας.
  • Γενική ενημέρωση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προς της τρόικα. Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι έγινε δεκτή κατ' αρχήν η μεταρρύθμιση ως «γενικό ισοδύναμο», αλλά δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με αριθμούς. Στόχος της κυβέρνησης, να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Αθλητισμός

  • Θέαμα και πάθος υπήρχε. Ελειψε όμως το γκολ, από την αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεαλ Μαδρίτης, την σπουδαιότερη της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει βολικό και για τις δύο ομάδες, που βρίσκονται μαζί στην κορυφή του 3ου ομίλου και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση, μετά την ήττα της Σαχτάρ από τη Μάλμε στη Σουηδία, 1-0 με τον... συνήθη ύποπτο, Μάρκους Ρόζενμπεργκ. Το 0-0 έμεινε και στο Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους και Γκλάντμπαχ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να σκοράρει στο 91' για την ολική ανατροπή κόντρα στη Σεβίλη. Όσο για τη Μάντσεστερ έμεινε όρθια στη Μόσχα παίρνοντας 1-1 από την ΤΣΣΚΑ.
  • Η Τσέλσι δεν είναι στα καλύτερα της, το ίδιο και ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ώρες – ώρες χάνει την ψυχραιμία του τόσο εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά και έξω από αυτούς. Μάλιστα, ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εμφανίζει τον Πορτογάλο τεχνικό να σπρώχνει έναν 14άχρονο σε δρόμο του Λονδίνου επειδή εκείνος τον βιντεοσκοπούσε με το κινητό του την ώρα που ο «Special One» περπατούσε και μιλούσε στο τηλέφωνό του.
  • Τη σημασία που έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη, σημείωσε ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με το ΑΠΟΕΛ για τους ομίλους του Europa League. «Δεν βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη, γιατί για την Ευρώπη δουλεύουμε. Όταν έρθει η ώρα του ευρωπαϊκού ματς, εστιάζουμε σ αυτό». Παράλληλα, παραδέχτηκε πως ο Καβενάγκι αποτελεί τον Νο1 κίνδυνος από την ομάδα των Κυπρίων. Ο Έλληνας τεχνικός εμφανίστηκε με μπλούζα που περνούσε μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της UEFA.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου