Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2015

  • Την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων  απεργιών από τη Δευτέρα αποφάσισε ομοφώνω η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.
  • Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στους δρόμους της Αθήνας. Από τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βεβαιώνουν παραβάσεις και θα επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.
  • Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις θα έχει τη Δευτέρα (14:00) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας. Η επίσκεψη Ντομπρόβσκις πραγματοποιείται τη στιγμή που το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αλλά και το θέμα του ΦΠΑ μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών για την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων μέτρων.
  • Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι απορρίφθηκαν τρεις παράλογες, όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις για το προσφυγικό εξέφρασε λίγο μετά το τέλος της άτυπης μίνι-Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης η ΕΕ κινήθηκε μεν με αργά βήματα αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση. Το προσφυγικό πρόβλημα είναι κάτι που μας ξεπερνά και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα από την Ευρώπη» είπε.
  • Την ανάγκη επιμερισμού των ευθυνών μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ για το προσφυγικό, καθώς και την ανάγκη για μια συμφωνία με την Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη μίνι Σύνοδο Κορυφής που συγκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το προσφυγικό. Η Αθήνα εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία έπρεπε να βρίσκεται στη Σύνοδο, απέρριψε την πρόταση για αξιοποίηση της Frontex στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ενώ έθεσε όρους (κυρίως οικονομικής ενίσχυσης) για τον αριθμό προσφύγων που μπορεί να υποδέχεται.

Κόσμος

  • Θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, για πρώτη φορά στην ιστορία των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, προκειμένου να κριθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ντανιέλ Σιόλι, τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς τον οποίο υποστηρίζει η απερχόμενη πρόεδρος Κριστίνα Κίρσνερ, και τον συντηρητικό δήμαρχο του Μπουένος Άιρες Μαουρίσιο Μάκρι.
  • Η αύξηση των θέσεων υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα, για στέγαση άλλων 30.000 μέχρι το τέλος του έτους συμφωνήθηκε στη «μίνι Σύνοδο» για το προσφυγικό, με πρόβλεψη επίσης για άλλους 20.000 που θα παίρνουν επιδότηση ενοικίου -με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Αποτράπηκε η δημιουργία γκέτο 50.000 ανθρώπων στην Αθήνα αναφέρει ο έλληνας πρωθυπουργός. Συντονισμό μεταξύ των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου, «φρένο» στην προώθηση προσφύγων στις επόμενες χώρες, βαρύτητα σε συμφωνία με την Τουρκία περιλαμβάνει το σχέδιο 17 σημείων.
  • Το ευρωσκεπτικιστικό συντηρητικό αντιπολιτευόμενο κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) προηγείται της κυβερνώσας κεντρώας Πλατφόρμας Πολιτών (PO), σύμφωνα με exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα αφότου έκλεισαν οι κρίσιμες για τη μελλοντική κατεύθυνση της χώρας κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Το συντηρητικό λαϊκιστικό κόμμα του Γιάροσλαβ Καζίνσκι εμφανίζεται μάλιστα να εξασφαλίζει αρκετές έδρες στο Κοινοβούλιο ώστε να κυβερνήσει μόνο.
  • Οι δραστηριότητες της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο έδαφος της μονομερώς ανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» στην ανατολική Ουκρανία απαγορεύθηκαν λόγω «κατασκοπείας» και «λαθρεμπορίου ναρκωτικών», ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
  • Δυναμιτίζει το ήδη εύφλεκτο κλίμα στη Μέση Ανατολή ο θάνατος 17χρονης Παλαιστίνιας από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών την Κυριακή στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει ότι η νεαρή πλησίασε τους στρατιώτες κραδαίνοντας μαχαίρι, ωστόσο η εκδοχή αμφισβητείται από Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες. Νωρίτερα, Ισραηλινός είχε τραυματιστεί σοβαρά σε νέα επίθεση με μαχαίρι στο βόρειο τμήμα της Δ.Όχθης. Ο δράστης διέφυγε.

Οικονομία

  • Κάθετα αντίθετος στην άρση των πλειστηριασμών για ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως α’ κατοικία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας. Αντίθετα, ο κ. Σάλλας προτείνει την πληρωμή ενός μικρού ποσού από το σύνολο των δανειοληπτών, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η άρση των πλειστηριασμών δεν συμφέρει τις τράπεζες.
  • «Οι ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι» επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως η χώρα «προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία». Ο ίδιος διαμηνύει, ωστόσο, πως «είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».
  • Είναι προτιμότερο να υπάρξει συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Αθλητισμός

  • Ανακοίνωση με τίτλο «δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο» εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή τη διαιτησία του Αρετόπουλου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
  • Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εντυπωσιακή και διέλυσε με 4-1 την Σεντ Ετιέν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Championnat, ενώ παράλληλα αύξησε τη διαφορά στην κορυφή στο +7. Μετά από τρεις ισοπαλίες, η Μονακό πέτυχε το πρώτο της «τρίποντο» επικρατώντας με 1-0 της Ρεμς εκτός έδρας. Η Μαρσέιγ άφησε ένα βαθμό πίσω της τη Λιλ, αφού πέρασε νικηφόρα με 2-1, από τη βόρεια Γαλλία και το «Stade Pierre Mauroy».
  • Οταν ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς έλεγε ότι η Μίλαν ίσως χρειαστεί... εξορκισμό, κάτι ήξερε! Οσο άσχημη κι αν είναι η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «ροσονέρι», είναι παράλογο να μην μπορούν να νικήσουν τη Σασουόλο, ενώ προηγούνται στο ημίχρονο, αγωνίζονται στην έδρα τους και με αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή Κονσίλι) από το 29ο λεπτό! Ένα εύκολο απόγευμα είχε η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε 2-0 της Αταλάντα χάρη στα γκολ των Ντιμπαλά και Μάντζουκιτς. H Ρόμα πέρασε νικηφόρα το «Αρτέμιο Φράνκι» με 2-1 επί της Φιορεντίνα στο ντέρμπι κορυφής, με τον Κώστα Μανωλά να πιάνει εξαιρετική απόδοση στην άμυνα. Αλλαγή στο 79’ πέρασε ο Βασίλης Τοροσίδης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου