Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2015

  • Ξεχωριστός ήταν ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Λευκωσία, καθώς σε αυτόν ήταν παρών για πρώτη φορά υπουργός από την Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παρακολούθησαν από την εξέδρα στο κτίριο της πρεσβείας της Ελλάδας την παρέλαση.
  • Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες με πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν με δουλεμπορικά από την Τουρκία για να διασχίσουν το Αιγαίο. Δέκα άνθρωποι πνίγηκαν, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά, σε διαφορετικά περιστατικά ανοικτά της Σάμου, της Μυτιλήνης και του Αγαθονησίου, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης στη Λέσβο.
  • Αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων από το μπλόκο της Κουλούρας θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
  • Επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα έχει από το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ. Στο επίκεντρο των επαφών του, το προσφυγικό και η εφαρμογή του τρίτου οικονομικού προγράμματος.
  • Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Κόσμος

  • Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία, που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου στη χώρα αυτή, κατηγορεί την Άγκυρα για «πισωγυρίσματα» όσον αφορά το κράτος δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
  • Τον Πολ Ράιαν πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να τους ενώσει μετά από εβδομάδες αναταραχής.
  • Στρατιωτικό Ζέπελιν, εξοπλισμένο με ραντάρ για να εντοπίζει ενδεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις, λύθηκε από το αγκυροβόλιό του στο Μέριλαντ και πετά στον ουρανό της Πενσιλβάνιας, ανακοίνωσε η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αερoδιαστημικής Άμυνας (NORAD).
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης, μετά την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας σε δύο τηλεοπτικά κανάλια που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, τέσσερις ημέρες πριν από τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές.
  • Δύο νέες επιθέσεις με μαχαίρι από Παλαιστίνιους κατά Ισραηλινών σημειώθηκαν στη Δυτική Όχθη την Τετάρτη. Παλαιστίνιος επιχείρησε να μαχαιρώσει ισραηλινό στρατιώτη στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ο δράστης τραυματίσθηκε από σφαίρες. Παράλληλα, ένας άνδρας τραυμάτισε Ισραηλινή με μαχαίρι σε συγκρότημα εβραϊκών οικισμών ανάμεσα σε Βηθλεέμ και Χεβρώνα.

Οικονομία

  • Iσοδύναμα 300 εκατ. ευρώ για την αποφυγή της επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναζητεί η κυβέρνηση. Στο τραπέζι έπεσε πρόταση που αφορά στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας. 'Όμως ακόμα και αυτό θεωρείται πρακτικά αδύνατον.
  • Αμετάβλητα, κοντά στο μηδέν, άφησε τα επιτόκια η Νομισματική Επιτροπή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), όπως ανέμεναν οι αγορές, σημειώνοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται με μέτριο ρυθμό.
  • Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, η απασχόληση, ιδιαίτερα για τους νέους και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας προβάλλονται ως οι πολιτικές προτεραιότητες στο σχέδιο προϋπολογισμού 2016, που ήλθε σε πρώτη ανάγνωση στο Ευρωκοινοβούλιο και το οποίο ενέκρινε η Ολομέλεια.

Αθλητισμός

  • Ήττα - σοκ (1-0) γνώρισε η Γιουβέντους στην έδρα της εκπληκτικής Σασουόλο, που έφτασε στους 18 βαθμούς και ισοβαθμεί στην πέμπτη με τη Λάτσιο. Μετά τις αποψινές αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής η Ρόμα πέρασε στην κορυφή μετά τη νίκη στο "Ολίμπικο" με 3-1 επί της Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη, ενώ με δύο βαθμούς διαφορά τους "τζαλορόσι" ακολουθούν Νάπολι, Ίντερ και Φιορεντίνα.
  • Μετά τις Τσέλσι και Άρσεναλ, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε... θύμα από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, καθώς αποκλείστηκε από τους «8» του Λιγκ Καπ Αγγλίας ύστερα την ήττα με 3-1 στα πέναλντι (κ.α. 0-0). Αντίθετα πανηγύρισαν οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Σαουθάμπτον. Οι Κόκκινοι επικράτησαν δύσκολα με 1-0 της Μπόρνμουθ, η Σίτι έκανε περίπατο με 5-1 επί της Κρίσταλ Πάλας, ενώ οη Σαουθάμπντον νίκησε με 2-1 την Άστον Βίλα.
  • Ισόπαλο χωρίς τέρματα, 0-0, έληξε το ματς της Μπαρτσελόνα με την Βιγιανοβένζε στην έδρα της δεύτερης, στο πλαίσιο των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι Μπλαουγκράνα αγωνίστηκαν με τα... δεύτερα και λίγο έλειψαν να αποκλειστούν, αφού οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες να πάρουν το ματς. Ωστόσο, μένοντας στο 0-0, η 11η ομάδα της βαθμολογίας της 3ης κατηγορίας της Ισπανίας, εξασφάλισε... μια βραδιά στο Καμπ Νου, στον επαναλληπτικό της 2ας Δεκεμβρίου, όπου θα προσπαθήσει να κάνει την μεγάλη έκπληξη!
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου