Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πασσιάς εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο, Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνικού Κήρυκα

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πασσιάς με την κ. Εθελ Μπουζάλα

PASSIAS ME GRAMMATEA 2Του Θεόδωρου Καλμούκου
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πασσιάς, 68 ετών, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα Νέας Υόρκης, είναι πρωταγωνιστής σε σεξουαλικής φύσεως σκάνδαλο μεγάλου βεληνεκούς με την «πνευματική του θυγατέρα», όπως την ονόμαζε, και στενή του συνεργάτιδα στην κοινότητα, κ. Εθελ Μπουζάλα, 45 ετών, την οποία κατέστησε έγκυο. Αμφότεροι είναι έγγαμοι και έχουν παιδιά.
Το όνομα τής κ. Μπουζάλα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «New York Post» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στην έκδοση της 1ης Ιουνίου του 2013.
Σύμφωνα με αδιάσειστα τεκμήρια που έχει στη διάθεσή του ο «Εθνικός Κήρυξ», ο π. Γεώργιος Πασσιάς, διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με την κ. Μπουζάλα επί σειρά ετών. Συγκεκριμένα μετέβαιναν στο ξενοδοχείο «Courtesy Motel», το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 2167 New Jersey 4, Fort Lee, της Νέας Ιερσέης σε τακτική βάση. Την σύστηνε ως σύζυγό του.
PASSIAS ME GRAMMATEA 1Σύμφωνα πάντοτε με τα τεκμήρια -βίντεο και φωτογραφίες- άλλες φορές το ζεύγος πήγαινε στο ξενοδοχείο «Countryside Motel», το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 3577 Route Coldspring, της Νέας Υόρκης.
Πριν από αυτό πήγαιναν για δείπνο στο «Cliff’s Steak House» στη διεύθυνση 18 Sylvan Avenue, Englewood Cliffs, της Νέας Ιερσέης.\ Η Αρχιεπισκοπή τον κατέστησε αμέσως αργό, απαγορεύοντάς του να τελεί την Θεία Λειτουργία, οποιαδήποτε λειτουργική πράξη, Ακολουθία ή Μυστήριο.
Σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, ο Σεβασμιότατος «εξέφρασε την βαθύτατη λύπη του για το θλιβερό αυτό γεγονός» και συμπλήρωσε ότι «η Εκκλησία θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα για την περίπτωση αυτή μέτρα, πάντοτε σύμφωνα με τον νόμο του Θεού».
Προσπάθειες του «Ε.Κ.» να επικοινωνήσει με τον π. Πασσιά και την κ. Μπουζάλα δεν απέδωσαν.
Σε επικοινωνία μας με την κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Υόρκη μάς ελέχθη ότι δεν ήταν εκεί. Επίσης, ούτε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Στιβ Παπαδάτος, ανταποκρίθηκε στο τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».
Υπενθυμίζεται ότι ο π. Πασσιάς είχε διατελέσει πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επί Αρχιεπισκοπίας του Αρχιεπισκόπου κ. Σπυρίδωνα, ενώ τυγχάνει πνευματικό τέκνο του ιερομόναχου Εφραίμ από την Αριζόνα, ιδρυτή Μοναστηριών ανά την Αμερική. Ο π. Πασσιάς συχνά-πυκνά διοργάνωνε προσκυνήματα-εκδρομές με λεωφορεία στα μοναστήρια. Ο ίδιος εμφανιζόταν φορώντας το εσώρασο και έχοντας μακριά μαλλιά και γένια και με κρεμασμένα κομποσκοίνια στα χέρια του υποδυόμενος τον πνευματικό και συντηρητικό.
Ο π. Πασσιάς γνώρισε την κ. Εθελ Μπουζάλα στο Μπρούκλιν όταν ιεράτευε στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού και η οποία μετεστράφη στην Ορθοδοξία, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Post», με ημερομηνία 06/01/2013, όταν την βάπτιζε ο π. Πασσιάς η βαπτιζόμενη φορούσε μπικίνι, την ονόμασε μάλιστα Ευθαλία.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο σύζυγός της είναι ομογενής, πρόεδρος μεγάλης οικοδομικής εταιρείας, ενώ τον τελευταίο καιρό είναι ασθενής και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Η Αρχιεπισκοπή αναγκάστηκε να μεταθέσει τον π. Πασσιά από την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν διότι είχαν δημιουργηθεί ρηγματώδεις καταστάσεις λόγω διογκωμένων αποδείξεων κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια που είχε εμφανίσει από ό,τι ήταν η πραγματική τους τιμή για αγορά θυμιατών, καντηλιών και δισκοπότηρων από την Ελλάδα.
Μεταβαίνοντας στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα πριν από δέκα σχεδόν χρόνια ο π. Πασσιάς πήρε μαζί του την κ. Μπουζάλα, αλλά και τον κ. Στιβ Παπαδάτο, ο οποίος έκτοτε και διαρκώς είναι πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου. Ο π. Πασσιάς κατέστησε την κ. Μπουζάλα ταμία και εθελόντρια διευθύντρια του Σχολείου. Στην κοινότητα συνήθως δεν γίνονταν εκλογές για ανάδειξη νέου κοινοτικού συμβουλίου λόγω έλλειψης υποψηφίων.
Καθ’ υπόδειξη του π. Πασσιά η κοινότητα χρεώθηκε με δάνεια ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων για επισκευές στα κτίριά της.
PASSIAS ME GRAMMATEA 6
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο π. Πασσιάς, ο οποίος επί μακρά σειρά ετών επιδίδεται στην οπαδοποίηση της Εκκλησίας χρησιμοποιώντας το μυστήριο της εξομολογήσεως και της πνευματικότητας για να αποκτά οπαδούς αμφοτέρων των φύλων, οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται «οι αφοσιωμένοι» του, στοχεύει να μεταβεί στο μοναστήρι κοντά στον ιερομόναχο Εφραίμ, παριστάνοντας τον μετανοημένο.
Ηδη αυτό διαφαίνεται σε επιστολή που έστειλε την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, προς τα πνευματικά του τέκνα προκειμένου να αμβλύνει τους κραδασμούς από την αναμενόμενη δημοσιοποίηση του σκανδάλου. Ο π. Πασσιάς ανέφερε στην επιστολή του ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Αγαπημένα μου πνευματικά τέκνα εν Χριστώ Ιησού, τω Κυρίων Ημών: Εφτασε ο καιρός για να συνταξιοδοτηθώ από την ενεργό διακονία για λόγους προσωπικούς και υγείας. Τώρα θα αφοσιωθώ στην μετάνοια την οποία προσπάθησα να κηρύξω και να διαδώσω εκ μέρους του Κυρίου μας. Με την καθοδήγηση του πνευματικού μου πατέρα Γέροντα Εφραίμ, θα εξαφανισθώ από αυτόν τον κόσμο για αρκετό καιρό σύμφωνα με το θέλημα του Θεού».
Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «έχει επιλέξει (ο Εφραίμ) για μένα σύμφωνα με το πολυπληθές των αμαρτιών μου και των ανομημάτων μου, πως θα πρέπει να συνταξιοδοτηθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της ολοσχερούς αφοσίωσης στον Κύριο μας».
Και προσθέτει: «Μη ρωτάτε πού πηγαίνω και πού θα βρίσκομαι, διότι τότε δεν θα είναι δυνατόν να εκπληρώσω τον σκοπό μου».
PASSIAS ME GRAMMATEA 3
Συστήνει μάλιστα στα πνευματικά του τέκνα να κάνουν προσευχή και αγρυπνία και να βρουν άλλον πνευματικό πατέρα «για την καλυτέρευση της ψυχής σας», όπως έγραψε και συμπλήρωσε «ο Θεός θα δώσει».
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ηγούμενο Παϊσιο, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στο τηλεφωνικό μήνυμά μας στο κινητό τηλέφωνό του, ούτε απάντησε στο e-mail μας.
Το σκάνδαλο με τον π. Πασσιά είχε επέλθει στην προσοχή του «Ε.Κ.» πριν μερικές ημέρες, αλλά λόγου της σοβαρότητάς του καθυστερήσαμε την δημοσίευσή του για την πλήρη εξιχνίασή του.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν λέει ότι είναι "σεξουαλικής φύσεως σκάνδαλο μεγάλου βεληνεκούς", που κολλαει αυτο? την έχει μακριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή