Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ο Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 00:08 |
Επικαλούμενος τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης, ο οίκος αναβάθμισε τη χώρα από το CC στο CCC. Πηγή: (RΕUΤΕRS)
 Ο Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας

  Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα το αξιόχρεο της Ελλάδας.

Επικαλούμενος τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης, ο οίκος αναβάθμισε τη χώρα από το CC στο CCC
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε και το «ταβάνι» της χώρας (Country Ceiling) σε B- από CCC.
Η συμφωνία αυτή μειώνει τον κίνδυνο να αθετήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πληρωμή του χρέους του ιδιωτικού τομέα, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Fitch.
Το πρόγραμμα της συμφωνίας, που συνοδεύεται από μια δέσμη μεταρρυθμίσεων και προβλέπει τη χορήγηση μιας πρώτης δόσης άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ «από αυτήν την εβδομάδα», όπως αναφέρει ο Fitch, «θα χαλαρώσει τις πιέσεις που δεχόταν τους τελευταίους μήνες η ρευστότητα και θα καλύψει την αποπληρωμή των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 20 Αυγούστου» προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στην χρηματοδότηση από τις αγορές, αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, προστίθεται ωστόσο ότι οι κίνδυνοι για την επιτυχία του προγράμματος παραμένουν υψηλοί.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου